Milyen orvoshoz lenne érdemes ezzel fordulni?
Figyelt kérdés
23 éves fiú vagyok. A jobb lábammal nem okés valami egy ideje, időnként térdtől lefelé az egész zsibbad, bizsereg, erőtlen, nehezen mozog és hasonlók, és merev és fáj a vádlim. Két éve kezdődött, enyhe kis bizsergésként, de csak nemrég lett igazán zavaró, van hogy már kicsit sántítok. Háziorvost próbáltam, de covid óta csak telefonon méltóztatik rendelni, és lerázott annyival hogy tornáztassam meg szedjek magnéziumot, ami nem használt. Szóval marad a magándokis út, de mivel ötletem sincs, hogy mi lehet ez és milyen szakterülethez tartozhat, nem igazán tudom, hogy hová kéne időpontot kérni, felesleges vizitdíjakat meg nem szeretnék kifizetni. Egyébként egészséges vagyok, nem vagyok túlsúlyos, rendszeresen edzek (kardio+súlyzó), normálisan étkezem. Mi lehet ez, milyen szakrendelésen tudnának segíteni? Köszi aki válaszol.2022. jún. 9. 21:27
1/9 anonim válasza:
Szerintem egy neurológust keress, nem érzel melegség érzetet valahol a lábadon? Olyan érzésre gondolok, hogy a bőröd nem meleg tapintásra de te mégis úgy érzed hogy meleg?
2/9 A kérdező kommentje:
De igen, a lábszáram külső részén a sípcsont mellett ahol az az ideg "köteg" megy (nem tudom mi a szakszerű neve) ott egy ponton. Ott érzékeny is ha megnyomom.
2022. jún. 9. 21:59
3/9 anonim válasza:
Ez lehet egy enyhe ülőideg zsába. Érdemes mihamarabb neurológust keresni ekkor még jól kezelhető. Milyen munkát végzel, fizikai?
4/9 A kérdező kommentje:
Köszi! Nem, ülőmunka, informatikus vagyok.
2022. jún. 9. 22:07
5/9 anonim válasza:
Ilyen esetben, menj be a munkaügyis orvoshoz mert erre kaphatsz támogatást.
Ugyan ez vonatkozik a szem romlásra is ilyen munkakörben.
6/9 anonim válasza:
Sőt, ha egy kicsit panaszkodsz is biztosítaniuk kell egy jobb széket.
7/9 anonim válasza:
Neurológus. Nem kell magánorvoshoz menni, hívd fel a háziorvost, hogy nem mész be hozzá, de akkor adjon egy beutalót a neurológiára. Egyébként pár hete az összes olyan tisztiorvosi utasítást visszavontak, ami lehetővé tette, hogy az orvos ne fogadjon beteget. Most már kötelező fogadnia. Már ha indokolt.
8/9 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget!
2022. jún. 10. 07:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!