Magas pulzusszámmal érdemes orvoshoz fordulni?
Nem voltál véletlenül covidos? Több covidon átesett betegnek is pulzusproblémája alakult ki. Valakinek a nyugalmi pulzusa is magas, valakinek meg a nyugalmi jó, csak mozgásra szalad fel nagyon. Nekem az utóbbi problémám van és én huszonéves vagyok.
De nagyon sok oka lehet. Mennyire zavaró ez a probléma a mindennapokat tekintve? Korlátoz valamiben?
Nekem magas pulzusom volt, kb. 100-110 nyugalmi állapotban. Relaxáció, légzésgyakorlatot csináltam, de nem segített. Először szívultrahangra, majd pajzsmirigy vizsgálatra kellett menni. Egyikük sem talált semmit, ezért a belgyógyászatra irányítottak. Rám tették a 24 órásat, csináltak EKG-t. Másnap visszamentem hogy levegyék, és a doktornő az eredményeket látva felírt nekem béta blokkoló gyógyszert. Azóta lent van a pulzus 90 alatt.
31/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!