Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Hogy erdemes szedni a gyógyszert?

Hogy erdemes szedni a gyógyszert?

Figyelt kérdés

Szedek 2,5 mg vérnyomáscsökkentőt (Coverex AS), ingadozó volt a vernyomasom mikor a Holter rajtam volt (ami azt jelenti hogy a napi atlag egyebkent 120/60 volt, viszont parszor felment magasra, a legmagasabb 152/80 volt)

Valamint kesobb volt hogy magatol felment a pulzusom ilyen 130-ra. Emiatt irtak fel 2,5mg bétablokkolót (concort) amit ugy irtak fel hogy magas pulzus esetén.

Viszont en az utobbit rendszeresen szedtem. Neha elofordult hogy par napig kihagytam mivel minden rendben volt a pulzusommal. Ma ereztem hogy faj a fejem es megint tort ram a panikroham igy bevettem egyet. Most ezt szedhetem csak akkor ha magas a pulzus vagy folyamatosan?

UI: tudom orvssal kell ezt megbeszelni, tapasztalatokra lennek elsosorban kivancsi

2021. okt. 25. 12:50
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

*Komolyan miota ezeket szedem allandoan nyugtalan vagyok, rengetegszer szedulgetek es gyengenek erzem magam. Pedig fejfajassal mentem az elejen orvoshoz.

A csaladban se volt magas vernyomasos se, en is meg 20 vagyok csak, nem elhizott, sportolok. Megis mennyi ertelme van szedni ezeket?

2021. okt. 25. 12:55
 2/12 anonim ***** válasza:
A vérnyomás gyógyszert az előírás szerint szedd, viszont tájékoztasd az orvosod, hogy pánikrohamaid vannak, mert erre nem a vérnyomás gyógyszer a megoldás, hanem pszichológus, és ha szükséges nyugtató.
2021. okt. 25. 12:57
 3/12 A kérdező kommentje:

Lehet hogy a szorongas miatt magas a vernyomasom?

Mert amugy sokat stresszeltem az elmult ket evben, EKG meg ultrahang meg hasonlo vizsgalatokon voltam, agykoponya MR a fejfajas miatt, minden negativ.

A pulzuscsokkento felesleg ha alapjaraton jo a pulzus nelkule is nem?

2021. okt. 25. 13:14
 4/12 anonim ***** válasza:

Nem véletlen hogy szédülsz , aconcor leviszi a pulzust és a vérnyomast is , mert beta blockkolo. A coverex meg a vérnyomást , nem tudom miért kell 1-2 pulzuskiugrásra mindjárt beta blokkolo , és 150-es vérnyomásra - mindjárt csökkentő , aztán meg az ember nem véletlen hogy nincs jól.

Ismerek olyan orvosokat akik ugyanígy felírnak , körültekintés nélkül mindenféle ilyen gyógyszert a pácienseknek , amivel , főleg hosszútávon nem kis problémát okoznak.

2021. okt. 25. 13:25
 5/12 A kérdező kommentje:
Na ezaz.. valahol meg azt olvasom, hogy mondjuk a pulzus csokkento sem azert van hogy egyszer szedje az ember egyszer meg nem, meg hogy nem erdemes jatszani vele. Na most akkor mit tegyen az ember.. a kardiologushoz meg mar nincs pofam menni mert az ugyis csak azt mondja hogy szedjem tovabb
2021. okt. 25. 13:34
 6/12 anonim ***** válasza:
5-ös Neked is van felelősséged! Ha pánikrohamban felmegy a pulzusod, az normális. Az orvosaiddal ossz meg minden információt, hogy ne gyógyszerezzenek túl.
2021. okt. 25. 13:39
 7/12 A kérdező kommentje:
Azabaj hogy en akkor nem tudtam mi miatt ment fel a pulzusom. Csak mivel mindent rendben talaltak en utanna olvastam es tipikus panik tunetek jottek nalam is, ezert gondolok arra. Ergo erre utolag jottem ra
2021. okt. 25. 13:42
 8/12 anonim ***** válasza:

4-es vok , Abszolút értelek kérdező.

Sajnos ugyan ebben a cipőben járok , nekem idwgi alapon magas a vérnyomásom , és szorongok is , de vérnyomáscsökkentőt nem tudok szedni , és nyugtatóból is csak kis dózist , mert a pulzusom meg alacsony és ezek még jobban leviszik.

2021. okt. 25. 13:43
 9/12 A kérdező kommentje:
Lehet enis tobb kart csinalok minthasznkt ezzel a pulzuscsokkentovel
2021. okt. 25. 14:21
 10/12 A kérdező kommentje:
Mindegy majd kiprobalom hogy nem veszem be par napig, belehalni csak nem fogok
2021. okt. 25. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!