Hogy erdemes szedni a gyógyszert?
Szedek 2,5 mg vérnyomáscsökkentőt (Coverex AS), ingadozó volt a vernyomasom mikor a Holter rajtam volt (ami azt jelenti hogy a napi atlag egyebkent 120/60 volt, viszont parszor felment magasra, a legmagasabb 152/80 volt)
Valamint kesobb volt hogy magatol felment a pulzusom ilyen 130-ra. Emiatt irtak fel 2,5mg bétablokkolót (concort) amit ugy irtak fel hogy magas pulzus esetén.
Viszont en az utobbit rendszeresen szedtem. Neha elofordult hogy par napig kihagytam mivel minden rendben volt a pulzusommal. Ma ereztem hogy faj a fejem es megint tort ram a panikroham igy bevettem egyet. Most ezt szedhetem csak akkor ha magas a pulzus vagy folyamatosan?
UI: tudom orvssal kell ezt megbeszelni, tapasztalatokra lennek elsosorban kivancsi
*Komolyan miota ezeket szedem allandoan nyugtalan vagyok, rengetegszer szedulgetek es gyengenek erzem magam. Pedig fejfajassal mentem az elejen orvoshoz.
A csaladban se volt magas vernyomasos se, en is meg 20 vagyok csak, nem elhizott, sportolok. Megis mennyi ertelme van szedni ezeket?
Lehet hogy a szorongas miatt magas a vernyomasom?
Mert amugy sokat stresszeltem az elmult ket evben, EKG meg ultrahang meg hasonlo vizsgalatokon voltam, agykoponya MR a fejfajas miatt, minden negativ.
A pulzuscsokkento felesleg ha alapjaraton jo a pulzus nelkule is nem?
Nem véletlen hogy szédülsz , aconcor leviszi a pulzust és a vérnyomast is , mert beta blockkolo. A coverex meg a vérnyomást , nem tudom miért kell 1-2 pulzuskiugrásra mindjárt beta blokkolo , és 150-es vérnyomásra - mindjárt csökkentő , aztán meg az ember nem véletlen hogy nincs jól.
Ismerek olyan orvosokat akik ugyanígy felírnak , körültekintés nélkül mindenféle ilyen gyógyszert a pácienseknek , amivel , főleg hosszútávon nem kis problémát okoznak.
4-es vok , Abszolút értelek kérdező.
Sajnos ugyan ebben a cipőben járok , nekem idwgi alapon magas a vérnyomásom , és szorongok is , de vérnyomáscsökkentőt nem tudok szedni , és nyugtatóból is csak kis dózist , mert a pulzusom meg alacsony és ezek még jobban leviszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!