Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Vannak olyanok, aki viszonylag...

Vannak olyanok, aki viszonylag fiatalon térdarthrósisosak lettek? Ha igen, mit tesznek meg azért, hogy ne legyen térdprotkójuk? Milyen hatásos kezelés van, ami nálad bevált?

Figyelt kérdés

#egészség #porc #Artrosis
2022. jún. 6. 23:11
 1/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
34%
Kialakult arthrosis már csak maximum szinten tartható, vannak erre szerek, amik segítenek ebben, ortopédiára kell elmenni, ott választ kapsz mindenre.
2022. jún. 7. 07:32
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Hialuronsavas injekció, a az ortopédus is úgy találja. A bogyók semmit nem érnek. Még a kollagénről is megoszlanak a vélemények.
2022. jún. 7. 09:19
 3/7 anonim ***** válasza:
25%
Testmozgás, bő folyadékfogyasztás, porcregeneráló szedése, hialuronsavas injekció.
2022. jún. 7. 21:47
 4/7 A kérdező kommentje:
Sajnos testmozgástól lett ez...Aki komolyan sportolt, hogy vett vissza', hogy meglegyen kb. a sport- érzete, de ne terhelje mégse túl magát? Érzésre mozogtok, vagy szakember adott tanácsot ebben? Vagy csak kímélő, átmozgatás'szerű dolgokra kellett átállnotok? Ennek ellenére előjön néha nálatok, hogy adott ízület felmondja a szolgálatot? Személyes tapasztalat érdekelne...
2022. jún. 7. 23:55
 5/7 anonim ***** válasza:
82%
Szükség szerint mozgásterapeuta igénybevitelével tervezd meg a testmozgásod, de az akkor is esszenciális. Séta, elliptikus trénerek pld., nyilván nem maratont kell futni.
2022. jún. 8. 07:25
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia, nem tudom mennyire előrehaladott a tiéd illetve vannak-e tarsbetegsegek.

Nekem se vált be az injekció (Cingal, ortopédián írták és adták be), semelyik porcerő tabletta sem, a legdrágább sem.

Reumán kértem termálfurdobe beutalót, írtak mellé iszappakolást. Ezidő alatt úszok is, egyelőre ez vált be leginkább, meg legalább egy picit mozoghatok :/ bicajozni tudsz még? Nekem ajánlották azt is, sajnos már nem megy, de ha te tudod, kis ellenállással, kiállva tekerest kerülve!! mehet az is.

Sajnos igazi megoldást nem találtam, én is ebben vagyok igen fiatalon, vékonyan, nekem is főleg a mozgástól alakult ki. Kitartás! Hátha pár éven belül feltalálnak valami jobbat a protkónál. :(

2022. jún. 8. 11:27
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a válaszokat!

Igen, sajnos vége az eddigi klassz sportolásomnak, kivagyok ettől. Mondjuk ezek szerint túltoltam...vagy nem tudom, mert doki szerint ez örökletes lehet... 6-os: mozgas után jött ki' nálad is először? Lemerevedett ízület, sántítás hónapokig? Nálam így volt. Nagyon rémisztő egy betegség ez. És ugye ez a fokozatos romlás akár a tolószékig egyenesen horror jövő. 6-os kérdésre válaszolva, jelenleg én is úszom, biciklit nem merem, mert előtte is rengeteget tekertem,s combhajlítóim mondták fel laza 2 hónapra a szolgálatot. Azóta csak nyújtom őket. Szedem a porckészítményt... Masszíroztatni járok.

2022. jún. 8. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!