Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Milyen orvoshoz menjek ha nem...

Milyen orvoshoz menjek ha nem tudok elaludni?

Figyelt kérdés

Már augusztus óta ez van, hogy napokig képtelen vagyok elaludni, vagy csak 5 felé tudok, de akkor oda az egész délelőtt. Van, hogy egy kis időre javul és van, hogy rosszabb.

Pszichiátriára menjek? Csak félek, hogy bekerülök zárt osztályra, vagy gondozóba. Legnagyobb félelmem.

vagy,

Neurológushoz?

2022. máj. 30. 11:43
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Hát igen, semmire nem megyek ilyen vény nélküli, és gyógynövényes szarokkal. Esetleg annyak jó aki, csak néha nem tud aludni vagy rosszul alszik.

Nem fog csinálni semmit, a házi orvos ez fix infó. Szóval lehet magán orvos lesz, de az nincs a közelbe sajnos. Így utazni kell.

A vérvételről meg annyit, hogy kértünk augusztusban egy teljes vérképet, de pont a pajzsmirigy maradt ki belőle csak. Ami a lényeg volt.

Most tiszta ideg vagyok, mert megyek dolgozni és 10 órás lesz az egész, plusz 10-10 kilométer az út biciklivel. És egészet állnom kell sajnos.

És ezzel a legnagyobb baj, hogy 5 óra után tudok csak elaludni. És mehetek 10-re. Szóval marad ez a 2-3 óra alvás.

Remélem lefáradok első nap és alszok. Mert különben ott kell hagynom az egészet.

2022. máj. 31. 10:37
 12/20 Kései Sirató ***** válasza:
57%
Én első körben pszichológushoz mennék, és ha ő nem tud segíteni, csak akkor kérnék beutalót pszichiátriai szakrendelésre.
2022. okt. 21. 11:52
 13/20 anonim ***** válasza:

"Az alváslabor a horkolósoknak való, amúgy ugyan úgy altatóval távozol."

Ez egyszerűen hazugság!

2022. okt. 21. 15:32
 14/20 anonim ***** válasza:

1. háziorvos

2. alváslabor

3. pszichológus

4. pszichiáter

2022. okt. 21. 15:33
 15/20 A kérdező kommentje:
Háziorvos nem utal be sehová, szinte könyörögni kéne neki. Voktam nálam úgy, hogy napokig nem aludtam, és azt mondta nézek tvt meg menjek futni szóval ő kizárt. Voltam pszichiáternél már ő gyógyszert adott, ilyen antidepit, de az se használt a vége felé, és még nem mentem vissza, mert augusztus elején kellett volna. Ő semmi vizsgálatot nem csinált, hogy kideritsuk mi az oka. Egyből depresszióra fogta. Pszichológushoz el akarok menni, de nehéz rá vennem magam. Alváslaborba beutalhat pszichiáter?
2022. okt. 21. 19:11
 16/20 anonim ***** válasza:
57%

"azt mondta nézek tvt meg menjek futni szóval ő kizárt"

Ettől még nem kizárt. Első körben ezt mondta. Jó. Ezeket megtetted? És utána visszamentél hozzá, hogy még mindig gond van? Ő tud adni beutalót alváslaborba, hogy ingyen mehess.

"Voltam pszichiáternél már ő gyógyszert adott, ilyen antidepit, de az se használt a vége felé, és még nem mentem vissza, mert augusztus elején kellett volna."

Hogyhogy a vége felé? És miért nem mentél vissza augusztusban? Figyelj, ha nem működsz együtt az orvosokkal, akkor hogy segítsenek?

"Alváslaborba beutalhat pszichiáter?"

Talán igen, hiszen ő is orvos... Mindenesetre menj vissza hozzá és kérdezd meg tőle.

Ha elmész hozzá, még mindig megteheted, hogy nem követed a tanácsait, de ha el se mész, akkor csak magadat hibáztathatod, hogy még mindig nem oldódott meg a probléma.

Egyébként meg igen, simán lehet a depressziótól is. Te nem vagy szakember, ő meg az. Bízzál benne.

2022. okt. 21. 20:00
 17/20 anonim ***** válasza:
57%

"Au ország legelismertebb szomnológusát kerestem fel naná, hogy csak magánban rendel. Elmondtam mi van, erre nulla vizsgálat után altató és antidepreszáns."

Akkor miért nevezed az ország legelismertebb szomnológusának? :-OO

Rokonom elment egy alváslaborba és normálisan kivizsgálták és megoldották a problémáját.

2022. okt. 21. 20:05
 18/20 anonim ***** válasza:
57%
Mennyi időt töltesz naponta a szabadban?
2022. okt. 21. 20:12
 19/20 A kérdező kommentje:

Szabadban, kb pár órát. Van, hogy annyit se. Utálom a borús időt, és ezt a semmilyen időt ami következik. Nyáron sokat kint vagyok, de ilyenkor hányni tudnék tőle.

Hétfőn felhívom, és kérek időpontot. Házi orvosnál voltam 2-szer is, és Anya is volt nála ez miatt, és ő is meg az orvos is hülyének nézett, hogy ilyen nem lehet. És azt is mondta, nem utal be se idegre, se sehová mert fiatal vagyok a gyógyszerhez. Ezért csak a pszichiáter volt a lehetőségem. Általában kerülöm az orvosom, és ha lehet akkor inkább ügyeletre megyek. Persze, ha komoly a gond.

Rokonodnak mi volt az alvásával? O is nehezen aludt el?

2022. okt. 21. 22:21
 20/20 anonim ***** válasza:

"Szabadban, kb pár órát. Van, hogy annyit se. Utálom a borús időt, és ezt a semmilyen időt ami következik. Nyáron sokat kint vagyok, de ilyenkor hányni tudnék tőle."

Tökmindegy, hogy be van-e borulva vagy nem, a jó alvás ott kezdődik, hogy minél többet kint kell lenni a szabadban, természetes fényen. Ennek van legnagyobb hatása az alvás minőségére.

2022. okt. 21. 22:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!