Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Van köze a gyomornak a szívhez?

Van köze a gyomornak a szívhez?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Szegycsont mögött sokszor érzek fura érzést mint ha kihagyna a szívem. Vagy nagyon pörögne. Voltam többször kardiológián de nem találnak semmit. Pedig nem egyszer eszméletvesztésem is volt. Én amit megfigyeltem,hogy evés után mikor kicsit hirtelen eszek többet szinte mindig előjön ez a fura érzés. Ha sikerül böffennem akkor mintha megkönnyebbülne a szívem.Lehetséges ez? Vagy butaság? Okozhat ez valami ritmus zavart szívnél! Előre is köszönöm. (36 éves férfi)
2022. máj. 21. 14:37
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Ezt olvasd el, mert szerintem neked refluxod van. Nem mindig a szokásos gyomorégéssel jár.

2022. máj. 21. 14:58
 2/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Bár nekem a tipikus reflux tünetek(gyomor égés,sav, puffadás) is megvan.
2022. máj. 21. 15:01
 3/14 anonim ***** válasza:
0%
Igen. A férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út.
2022. máj. 21. 21:11
 4/14 anonim ***** válasza:
Volt 24 òràs holter monitorod? Amikor egy műszer fel van helyezve ès figyeli a szìvritmosod? Szerintem neked lehet hogy paroxizmàlis pitvarfibrillàciòd van. A böfögèst azèrt èrezheted jònak mert a hasprès ezt megszüntetheti. Mindenkèppen menj el holter vizsgàlatra vagy ha màr volt ismèteltesd meg. A refluxnàl inkàbb èles fàjdalom van de nem jellemző hogy szìvdobogàssal jàr. Mèg annyit tehetsz hogy mikor eljön ez az èrzès megmèred a vèrnyomàsod ès ha tudod a pulzusodat ès evvel menj a kardiològushoz.
2022. máj. 29. 05:18
 5/14 A kérdező kommentje:
Igen volt. 2x volt fent. Ugyan úgy mind a vérnyomásmérő is. Volt mri,szív ultrahang,voltam eeg-n,terheléses ekg és minden mi ehhez köthető.
2022. máj. 29. 15:33
 6/14 anonim ***** válasza:
Ès semmi nem jött ki? Közben volt rosszullèted amikor fent voltak ezek? Ha nem akkor egyszer rosszullèt alatt mèrj egy pulzus + vérnyomast.
2022. máj. 29. 21:15
 7/14 A kérdező kommentje:
extrasystole volt de azt mondták az van mindenkinek. Azon kívül semmit nem találtak. Pedig korházban mikor csinálták a kontraszt anyagos mri vizsgálatot el is ájultam. Ott mindjárt nézték a vérnyomást,pulzust és ekg-t is. De minden negatív lett.
2022. máj. 29. 21:45
 8/14 anonim ***** válasza:
De az nem biztos hogy ugyan ez miatt volt,lehet hogy allergia lehet hogy izgalomtòl vazovagàlis reflex miatt àjultàl el. Szerintem csinàld azt h ha jön a rossz erzèsed mèrj vernyomàs pulxust ès szedjèl magnèziumot
2022. máj. 29. 21:51
 9/14 anonim ***** válasza:
8 folytatàsa ha magas nem egyenletes frekvencia ès alacsony vernyomàs van akkor időszakos pitvarfibrillàciò lehet ami hasprèsre elmùlik. Èn erre gondolok a tüneteid alapjàn. Jò lenne ezt kiderìteni mert ettől stròkot lehet kapni
2022. máj. 29. 21:55
 10/14 anonim ***** válasza:
Szivv ultrahang nem mutatott eltèrèsr? Tàgabb pitvarok?
2022. máj. 29. 21:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!