Lehet hasnyálmirigy rák?
Krónikus hasnyálmirigy gyulladásom van, enyhe. Voltam vele orvosnál de nem hagy nyugodni a gondolat.
04.19-én 142 volt az amiláz értékem majd 04.23-án 111-re visszament mert kb semmit nem ettem az idegességtől abban a pár napban. Ha rák lenne akkor is vissza eshetne pár nap alatt ennyit az érték? Vagy engedjem el ezt? ( egyébként 100ig normális az érték)
ne lovalld bele magadat a hipochondriába!
Ha bármi komolyabb baj lett volna, már rég mondta volna az orvos.
Édesapámnak is hasnyálmirigy-gyulladása volt sokáig. Előtte gyomorfekélye volt. Sajnos végül rákos lett és meghalt, de ehhez nagyon sok alkoholt megivott és nagyon sokat cigizett. 3 hónap alatt lefogyott 85 kilóról 38 kilóra és elment. Borzalmas volt ezt látni, már cigizni is engedték az orvosok, mert tudták, hogy úgyis mindegy már. :(
Akkor van baj, ha mondjuk iszol egy pezsgőt vagy pálinkát, és olyan érzés a gyomorban, mintha savat öntöttek volna egy sebre. Ezt több daganatos is mesélte.
A savas érzet előtt erős gyomorfájás van, főleg étkezés után. Aztán már inkább nem eszik az ember a fájdalomtól, csak iszik. Lefogy. Amitől még rosszabb lesz a helyzet. Sajnos a legtöbb ember már csak a savas érzés után megy orvoshoz, de akkor legtöbbször már késő. :(
Mert a gyomorfájás rá lehet fogni bármire, de az égő érzést már nem.
Ha sokat cigizel és iszol, akkor minimálisra, vagy nullára kell csökkenteni kell az adagot, mert ezek csak rontanak a helyzeten akkor is, ha nincs semmi bajod.
Ha rákos lennél, az étkezés és az ivás kínszenvedés lenne, de azelőtt is állandóan nagyon fájna a gyomrod, amikor eszel.
Azért esett vissza az amiláz értéked, mert pihentette a hasnyálmirigyedet, hogy nem ettél.
Nyugodtság van, ha rák gyanúja merült volna fel, már néztek volna egy tumor markert.
Bár azóta gondolom már jól vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!