Tüdőembólia tünet nélkül?
Sziasztok
Ne haragudjatok, ha picit zavaros lesz az írásom, csak friss az "élmény"
32 éves vagyok,hétfőn nagymamám rosszul lett,ezért mentőt kellett hozzá hívni
Bekisértem a kórházba,majd vártam nagymamám eredményeit, melyik osztályra fogják rakni
Várakozás közben,kijött az orvos,próbált nyugtatni,hogy minden rendben lesz mamámmal és hozzáért a kezemhez,ami hideg volt
Kérdezte jól vagyok? Mondom persze,hogy jól,csak ideges vagyok mamám végett
Mondta,ha gondolom vesznek vért tőlem,és megnézné...
Háát mondom,miért ne,ha már felajánlotta
1 órát vártam a vérvétel eredményre
Jött a doki,menjek be
Röntgen,hasi ultrahang,ekg csinált
Kérdeztem van valami bajom?
Azt mondta,hogy gyanakszik valamire,el kell mennem mellkas ct-re...itt kb.ugy remegtem,mint a kocsonya,nagyon megijedtem
Kész lett a Ct eredmény,és már nem mozdulhattam,kiskocsival felvittek a Belgyógyászatra
És ott mondták el,hogy tüdőembóliám van,méghozzá 2 oldalú
2 napig nem mozdulhattam,nem szálhattam le az ágyról,kaptam injekciót,infúziót,gyógyszereket
3.napon már sétálhattam
Hogy lehetséges mindez? Hogy nem volt semmi tünetem? A doki is meglepődött
Se lábfájdalmam,se köhögés,se véres köpet,sem nehézlégzés,sem láb dagadás,sem légszomj, sem mellkasi fájdalom,sem karfájdalom semmi tünetem nem volt,ami trombózisra,vagy a szövödményére a tüdőembóliára adna okot
Még bent vagyok a kórházban,ez a 6.nap,jól érzem magam,semmi bajom nincs,étvágyam is van
A D-dimer értékem 2.5 volt
Ezen kivül minden értékem tökéletes
Hétfőn engednek haza...átraktak egy másik belre,ahol egy másik orvos azt mondta,hogy csak tüdőembólia gyanús beteg vagyok...a leleteim alapján,egy embóliás beteg nem ugy néz ki mint én
Beleültette a bogarat a fülembe,az én kezelő dokim hétfőn lesz,megkérdezem tőle feltétlen,hogy most mi az igazság,mert nem mindegy, hogy gyanú,vagy embólia
Aminek örülök,az az hogy kiderült a bajom,mert kezelni tudjuk,és nem lett még nagyobb bajom,ha tényleg embóliám volt
A kérdésem az,hogy akinek volt tüdőembóliája,volt tünete?
Lehetséges tényleg csak tüdőembólia gyanús voltam? Akkor fektettek volna 2 napig az ágyban,ha csak gyanú van? Vérhigitót kapok csak,de a nevét még nem tudom
Hétfőn kapom meg a papírokat
Aki tud segítsen,köszönöm
"Amennyiben egy kisebb ér záródik el, a panaszok is enyhék, sokan nem is ismerik fel és nem fordulnak vele orvoshoz."
Nagy szerencséd van, hogy így felfedezték! Nagyon alattomos, legtöbbször már csak akkor derül ki, amikor súlyos rosszullétet okoz.
Valószínűleg egész életedben vérhígítót kell majd szedned (ilyen-olyan formában), de légy hálás a szerencsének (a szerencsétlenségben), hogy ez így kiderült és kezelést kaphatsz.
Igen,nagyon szerencsésnek érzem magam,hogy igy kiderült,álmomban sem gondoltam volna
De még enyhe panaszom sem volt,tényleg...azt sem tudom,mikor voltam utoljára beteg
Genetikai vizsgálat lesz,hogy szerzett,vagy öröklött
Ezt a növérke mondta,de majd hétfőn rajta lesz a papíron
Pár éve erős mellkasi fájdalmam volt. A körzeti Ekg -t csinált, majd mondta, hogy pánikolok, menjek sportolni.
A fájdalom elmúlt, de mindenféle egyéb bajom is volt, ismerős segítségével eljutottam CT-re. Pár cisztán kívül egy "talán" embóliát is látni véltek és kórházba küldtek. Ekkor nekem nem volt tünetem, és bizonytalanak voltak.
Azt hiszem kétes esetben a jobb orvosok inkább a biztos, ami biztos beutalnak. Vagy embólia maffia van :)
(Közben haldokló rákosok közt jártam, és a hullaházat is megtekinthettem, így fél év pszichiátria következett nálam.)
Szabolcs megyében élek, Nyiregyháza
Olyan volt a kezem,biztos tudjátok mikor egy vizsga miatt idegesek vagyunk,picit izzad,meg foltos is
Csak én mamim miatt voltam ideges
De megkérdezem a dokit,szerintem ő is ennyit "látott" rajtam, a kezemet...meg féltettem mamit, ugye mozgattam a lábam
Itt nálunk elég jó orvosok vannak, vannak bunkók is,de a többség érti a dolgát,és kedvesek is
Tapintatosak,és teljesen megvagyok elégedve velük
Mamámat sokszor viszem ide oda kivizsgálásokra,és csak pozitívan tudok nyilatkozni a dokikról
Bár mindenhol ilyen orvosok lennének
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!