Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Altatásos műtétem lesz,...

Altatásos műtétem lesz, nagyon félek az altatástól. Milyen műtétettek volt, hogyan viseltétek?

Figyelt kérdés

2022. márc. 16. 18:15
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként nem minden altatáshoz kell intubálni. Attól függ, hogy milyen műtét, milyen típusú altatás.
2022. márc. 16. 20:14
 22/27 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkit felpontoztam. Nővéremnek eltört a keze még pár éve, őt is intubálták, és napokig fájt utána a torka.
2022. márc. 17. 08:20
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 17 éves koromban volt vakbélműtétem, akkor altattak. Azóta volt egy abortuszom meg egy eü-i kaparásom, akkor nem tudom, hogy mit csinálnak, talán bódítanak? Fogalmam sincs a csőről. A vakbélműtétnél nem féltem, örültem, hogy végre mehetek a műtőbe (1. nem akarták elhinni, hogy vakbélgyulladásom van, ezért húzták a műtétet 2. előző nap lett öngyilkos egy aids-es és a nagyműtőt takarították, szóval sorbanállás volt a kisműtőhöz). A másik kettőnél (bár csak kb. negyed-fél órás beavatkozások) iszonyatosan féltem.

Neked azt javaslom, hogy készülj fel arra, hogy félni fogsz és arra is készülj fel, hogy nem lesz semmi baj. Tényleg egyetlen másodperc alatt elalszol és utána már csak annyi lesz, hogy felébredsz. Egyébként velem extrém kedvesek voltak, szerintem másokkal is azok, beszéltek hozzám, megsimogatták a karom, stb.

2022. márc. 17. 08:50
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
Remélem minden rendben zajlott, kedves kérdező! Volt már 2 altatásos műtétem, rettegtem az altatástól magától, hogy kihullik e utána a hajam, hogy hányni fogok, hogy úgy kelek fel, hogy torz világképet látok majd, hogy fel se kelek… de mindkét alkalommal csak zsibbadós tűszúrásokat éreztem az agyamban és már aludtam is. Mindkétszer voltak álmaim, szerencsére nem is hánytam, csak olyan fura volt úgy felébredni, hogy nem ott keltem fel, ahol “elaludtam”, egyébként második alkalommal már nem is tartottam tőle.
2022. ápr. 7. 21:52
 25/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a jókívánságokat. Igen, túl vagyok rajta. Utána pár napig kapart a torkom, de más nem vokt. Én jól ébredtem, nem volt se hányinger, se szédülés. Kár volt ennyire félnem.
2022. ápr. 8. 09:03
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

Most volt epekő műtétem. Nem értem miért félsz az altatástól.

Viszont ami utána jött, na azt senkinek se kívánom. Fújtattam, nyögtem a fájdalomtól. Még mindig nem tudok menni se annyira fáj.

Persze ez egy rutin műtét, nem fog fájni.

Latom, hogy mennyire nem fáj....

2022. okt. 5. 04:58
 27/27 anonim ***** válasza:
A csővel nekem is volt gondom. Vakbélműtétem volt, és mikor felébredtem, nem kaptam levegőt a csőtől, borzalmasan rossz érzes volt, teljesen bepánikoltam, aztan miutan köhögtem segitettek, de azotan en is ettől is felek.
jan. 11. 22:23
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!