Altatásos műtétem lesz, nagyon félek az altatástól. Milyen műtétettek volt, hogyan viseltétek?
Figyelt kérdés
2022. márc. 16. 18:15
12/27 anonim válasza:
Agytörzsi sztrókom volt.Nem volt altatás,sem érzéstelenítés.
Kibírtam.
13/27 anonim válasza:
10: nem fogod érezni, tudni. Egy pillanat alatt elalszol és semmire nem fogsz emlékezni.
14/27 anonim válasza:
Amúgy olyan hogy hozzádteszik a maszkot, szipantasz egyet kettőt és már aluszol is. Igaz én kaptam két szanaxot, már röhögtem mikor toltak be(protekció). Aztán arra keltem hogy rángatják a térdem, biztos ezzel akartak felkelteni. :D Fogászaat rosszabb, bár ez is ijesztő, de nincs mitől tartanod, ezek rutin műtétek, fél óra alatt megvan szerintem kb. :) Utána életem egyik legnagyobbját aludtam a korházban.
15/27 anonim válasza:
Érdekes, hogy miért mindenki az altatás miatt fosik állandóan, mikor magának a műtétnek sokkal nagyobb kockázatai vannak, mint egy altatásnak.
Orvos vagyok, eddig háromszor altattak. Egy gyomortükrözéshez, egy végbéltükrözéshez, meg egy laparoszkópos veseeltávolításhoz.
Egyszer se jutott eszembe az altatástól félni, szerintem király. Beadják az altatót és elalszol, ennyi:D
Viszont a laparoszkópos műtétnél fostam, hogy komplikáció lesz és szaros zacskóval a hasamon ébredek fel. Az első mozdulatom az volt ébredés után, hogy a hasamat tapogattam, hogy van-e rajta stomazsák...
Az intubűciót meg az extubációt meg nem érzed, mert akkor még alszol, nem is emlékszel rá.
16/27 anonim válasza:
Nálunk mindenki kapott előtte nyugtatót. Én nem kértem, de kötelező volt bevenni 🤪
17/27 anonim válasza:
De minek intubálni ha megkapod az altatót?
18/27 anonim válasza:
Ezt a csövet nem értem, amit írsz. Engem 2x altattak, nem volt semmi extra, de az elsőnél miután felébredtem kicsit hányingerem volt, ott valami gázzal altattak, a másodiknál úgy emlékszem valami injekcióval. Kicsi voltam, a kezem volt eltörve.
19/27 anonim válasza:
ÖÖÖÖ...mondjuk hogy kapjál oxiiigééént?:D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!