Májjal kapcsolatos problémák. Rák vagy elzáródás?
Hétfői vérvételem során nagyon magasak a máj értékeim
SGOT=780
SGPT=910
Gamma-gt=296
Alkalikus foszfatáz=1216
Bilirubin= 11
Süllyedés=28
Nos jelenleg adenokarcinomával küzdök. Nyirokcsomo áttéteim vannak több helyen. Májkapuban is. Ultrahang szerint inhomogén a májam, így májrák nem kizárt. Tegnapi CT vizsgálatom szerint viszont a májam nagysága, szerkezete, denzitása szabályos, benne körülírt góc nem található. Igy most kicsit tanácstalanok vagyunk. Hisz semmit nem mutat a ct, az értékeim az egekben. Esetleg epeút elzáródásra gyanakszunk (epehólyag nincs), viszont a bilirubin érték határon belül van. Egy elzáródás valószínű azt is megdobná és sárgulnék is.
Feszitő erzést érzek máj tájékon. Néha hányinger is kerülget.
Az onkológusom belgyógyászhoz küld, a belgyógyászat meg onkologushoz. Nem tudom mi tevő legyek.
Válaszokat előre is köszönöm
Kedves 7.
Köszönöm a válaszod.
Nos hererákbol indult 17éve. Átéteket okozott a nyirokcsomókban, amelyekből nyirokcsomo konglomerátumok alakultak ki. Terratoma néven futott évekig. Aztán terratoma ágyon kifejlődött adenokarcioma lett belőle. Ami már 2x okozott koponya áttétet. Ez műtve ill sugarazva volt. Volt több műtétem is. Nyaki, 2x koponya, mellkasi, 4x hasi. Az utolsó hasi műtétemnél el lett távolitva a jobb vese, a hasnyálmirigy egy része, patkóbél, epehólyag ill vékony és vastagbél darabok. Nem áttét miatt hanem mert belenőtt a terratoma ezekbe a szervekbe.
Szóval tudom nálam aztán bármi lehet... Jelenleg is több daganatom van a felsőtestemben ami zavart okozhat, de gondoltam hátha valaki elvonatkoztat ettől, mert minden orvos azonnal betudja ráknak. Jelenleg a ct-n jol látható több daganat is de ami jelenleg érdekes lehet az a májkapuban lévő rossz indulatu nyirokcsomo. A másik ami eltérést mutat a Wirsung-vezeték egyenetlenül tágult, legnagyobb átmérője 5
mm.
Semmi más eltérést nem mutat a ct.
7es
Köszönöm a jótanácsot!
Az első ct eredménynél valamit nagyon benéztek. Igy megnézettem másik 2 radiológussal. Sajnos áttétes a májam. A májenzim értékeim egész jók már, kozel a normálhoz. Az valószínűleg egy epekő lehetett amit az elmúlt hétben valamikor "megszültem"
Azert a normaltol messze van. De nem ezres nagysagrendű az érték
SGOT= 75
SGPT= 218
Bilirubin= 9
Nekem azt mondtak hogy valami epeúti elzarodas lehetett, valoszinuleg egy kő, ami magától megoldódott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!