Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ez mi lehet szerintetek?

Ez mi lehet szerintetek?

Figyelt kérdés

Eddig is refluxos voltam, de étkezéssel kordában tudtam tartani, ritkábban jelentkeztek a tünetek.

Azonban az elmúlt 1 hétben mindennap nagyon erősen érzem; hogy sok a savam. És nem is a gyomromban érzem, hanem a nyelőcsövemnél. Ahogy böfögök, ahogy lefekszem érzem azt az erős maró érzést, és ez már 1 hete tart kezdek kiakadni tőle. Be vagyok tőle rekedve, piros a torkom, és ez mind azért mert éreztem a sav visszafolyását.

Fogalmam sincs mire gondoljak, mi lehet ez; mert ilyen sosem volt még velem, hogy 1 hétig folyamatosan ezt tapasztaljam. Pedig ugyanazokat ettem mint eddig.

Mostmár ott tartok, hogy feküdni sem tudok, mert a nyelőcsövemen végig a torkomig érzek egy erős maró érzést, ahogy folyik vissza a sav. Próbáltam mindent tejet, vmi szárazabb kekszet, hatha segit, de semmi...a rennie szokott hatni, de azt sem szabadna folyton szedni...

Meg vagyok ijedve szeretném tudni, hogy más is tapasztalt ilyet; mi lehet emögött?

2022. febr. 15. 22:59
 1/3 anonim ***** válasza:
Romlott a reflux, kb ennyi. Gyógyszert kellene szedned. Ártalmatlanok.
2022. febr. 15. 23:48
 2/3 anonim ***** válasza:
57%

"Be vagyok tőle rekedve, piros a torkom, és ez mind azért mert éreztem a sav visszafolyását."

Egyáltalán nem csak attól lehet. Az is lehet, hogy elkaptál valami vírust és attól piros meg attól vagy berekedve, és ezért rosszabb most a reflux is, mint korábban.

"feküdni sem tudok, mert a nyelőcsövemen végig a torkomig érzek egy erős maró érzést, ahogy folyik vissza a sav ... Meg vagyok ijedve ..."

Hipochondria is játszik?

2022. febr. 17. 16:38
 3/3 Senior Séf ***** válasza:

" És nem is a gyomromban érzem, hanem a nyelőcsövemnél."

Ez így természetes, hiszen a felfuxot a nyelőcsőbe visszaáramló gyomortartalom okozza. Azt pedig NEM A SOK, hanem a KEVÉS/GYENGE gyomorsav. Minél erősebb ugyanis a gyomorsav, annál jobban összerántja a nyelőcső zárógyűrűjét, annál nehezebben tudna visszaáramlani a sav a nyelőcsőbe.

Első lépésben figyelj oda, hogy minden falatot alaposan rágjál meg. Amíg pépes állagú nem lesz a szádban. Így tud normálisan elkeveredni a nyáladdal, illetve később gyomorsavval. Ha ez nem segít,, szedhetsz emésztőenzimet, illetve gyomorsav erősítő készítményt.

2022. febr. 18. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!