Valtoztatni kellene a vernyomascsokkenton?
Tegnap megmértem, és nem tudom hogy rosszul mért a műszer, de 70/49-et írt, azonnal megmértem még kétszer, másodjára 96 majd 106 volt az első számjegy.
Szedek gyógyszert 2,5mg-ot mert volt hogy 150 is volt.
Általában mindig jókat mérek, de ez a tegnapi nem hagy nyugodni.
23/f
Egy napi mérésből ne vonj le következtetést. A következő 1 hétben, napi 3 alkalommal mérd a vérnyomásod, amiket jegyezz fel és ha folyamatosan alacsony értéket mutat, akkor ezzel menj vissza az orvosodhoz.
A tegnapi nagyon alacsony értéknek ezer oka lehetett, akár egy front, hirtelen légnyomás változás. Csak az számít, ha folyamatosan alacsony vagy magas az érték.
Ez minden embernél változó. Neked lehet, hogy 70-nél még semmi bajod, ahogyan nekem sem volt 220-nál, csak a 24 órás vérnyomásmérő mutatta ki.
Ha van rá lehetőséged, akkor te is kérj 24 órás mérőt, ami ugyan nem túl kényelmes, viszont az orvos sokkal pontosabb következtetéseket tud levonni a mért értékekből.
Kaptam egy éve, azért szedem a gyógyszert. Akkor a legmagasabb 152/80volt, viszont az aznapi atlag 125/62 volt.
Csak attól félek, hogy egyszer úgy leesik hogy valami bajom lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!