Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Honnan tudom hogy cukorbeteg...

Honnan tudom hogy cukorbeteg vagyok?

Figyelt kérdés

2022. febr. 4. 15:22
 1/6 anonim ***** válasza:
66%
A háziorvosod diagnosztizál pl. onnan.
2022. febr. 4. 15:28
 2/6 anonim ***** válasza:
95%
Vérvizsgálatból első körben.
2022. febr. 4. 15:35
 3/6 anonim válasza:
50%
Vérképet csináltat a háziorvosod. Abban va egy érték, a glukoz, annak 7 alatt kell lennie éhgyomorra, 23 órán át nem szabad előtte enni.Hogyha 7 fölött van, akkor cukorbeteg vagy. Van ugynevezett terheléses vizsgálat, amikor vesznek vért éhgyomorra, utána meg kell innod egy nagyon édes löttyöt, amiben 75 g glukoz van feloldva, és utána vesznek vért egy óra mulva, és két óra mulva is. Hogyha 11 fölé megy az érték, akkor cukorbeteg vagy.
2022. febr. 7. 20:08
 4/6 anonim válasza:
100%
2-as vagyok, bocs elirtam, 12 órával előtte nem szabad enni, szóval előző este vacsorázhatsz, de aztán nem reggelizhetsz a vérvétel előtt.
2022. febr. 7. 20:10
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem a terheléses vércukorvizsgálat a biztos, az, ami biztos nem téved. Mivel pl. a sima labornál persze, megnézik a cukrod, de az csak egy pillanatnyi érték. Persze ha az magas, pl. 7, akkor érdemes nem figyelmenkívül hagyni, viszont na, a biztos az a terheléses.
2022. febr. 12. 10:10
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

#5-ös vagyok.

De amúgy ha mész is laborba, ne csináld azt, hogy nem eszel 15 óráig előtte vagy valami, mert attól szintén ingadozhat az ember cukra. 8-12 órával, vagy 10-12 órával előtte ne egyél, de ne húzd ki 15 óráig, vagy ilyesmi. Csak azért mondom, mert már kitapasztaltam ezt, hogy elkezd ingadozni, és lehet magasabb lesz az érték.

2022. febr. 12. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!