Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A vércukor értéknek minden...

A vércukor értéknek minden esetben vissza kell térnie az étkezés után két órával az éhgyomri értékre?

Figyelt kérdés
Tehát ha én délben mérem? Reggel hétkor reggeli, délben ebéd. Ha kettő órával ebéd után még 6,5 vércukrom van, akkor cukorbetegség áll fenn?

2022. febr. 1. 22:42
 1/4 A kérdező kommentje:
Éhgyomri szokott 5 lenni.
2022. febr. 1. 22:43
 2/4 anonim ***** válasza:
nem például nekem volt már éhgyomri 6,4-es
2022. febr. 2. 00:57
 3/4 anonim válasza:
Hogyha az éhomi cukrod 7 felett van, akkor cukorbeteg vagy. Hogyha étkezés után 11 fölött mérsz, akkor cukorbeteg vagy. A 6,5 nem cukorbetegség. van egy cukorbetegkozpont.hu weboldal, onnan mindent kiolvashatsz.
2022. febr. 7. 20:16
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha jól tudom, étkezés után 1,5-2 órával 7 alatt kell lennie. Szóval ha így nézed, a 6.5 okés.

De amúgy ez nem jelent cukorbetegséget, viszont ez nem zárja ki a cukorbetegséget. Mármint néhai mérésekkel nem lehet rájönni biztosra, hogy valaki cukorbeteg-e vagy sem. Ahogy ha valaki cukorbeteg, de egészségesen étkezik, akkor simán lehetnek tök jók az értékei, és ezért csak a szimpla 'néha megmérem a cukromat' nem elég ahhoz, hogy ezt az ember megállapítsa. Ezt csak azért mondom, mert én is, cukorbeteg vagyok, nem szedek gyógyszert, inzulinos sem vagyok, de egészséges életmódot folytatok, a cukrom ritkán magas, pedig sosem szedtem semmilyen gyógyszert sem. Szóval ha az embernek olyan az életmódja, akkor nem biztos, hogy szimpla méregetések alapján kiderül a cukorbetegség.

2022. febr. 12. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!