Ha az orvos karanténba rakott mindenképp maradnok kell?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Az öcsémnek pozítiv lett a teszt, ezért az orvos azt mondta, hogy az egész családnak karantén. Az oszimnak mondtam, de azt mondta, hogy menjek be, nem érdekli és a hiányzásért én vállalom a felelősséget. Szerintetek most mit csináljak? Én megmondtam, hogy akkor ha valakinek valami baja lesz én sem vállalok felelősséget, de erre nem válaszolt.
Gondolom, az orvos neki is ugyanezt fogja mondani.
Amúgy meg az orvos erről mindenkinek igazolást ad/táppénzre ír ki, amennyiben szabadság és home office nem játszik.
2022. jan. 24. 20:59
3/9 A kérdező kommentje:
#1 van egy oltásom, de az már az iskolában is kiderült, hogy semmit sem ér...az oltatlanokkal együtt engem is hazaküldtek.
#2 telefonon tájékoztatott minket, csak annyit mondott hogy az öcsémnek pozítiv és mindenkinek karantén...azt nem is mondta, hogy minket is tesztelni kell-e...csakhogy jövőhétig maradjunk otthon.
2022. jan. 24. 21:03
4/9 anonim válasza:
Hát akkor ennyi, az új rendelkezés szerint (ami mondjuk csak feb.15-től él, de akkor is) oltatlannak számítasz 1 darab oltással (ha nem egyadagos volt, pl Janssen).
Szólni kell az orvosnak, hogy a suliban nem veszik komolyan, 100%, hogy rendes igazolást fog adni.
Szóval nem kell megijedni, nem származhat belőle hátrányod.
2022. jan. 24. 21:10
5/9 A kérdező kommentje:
Pfizert kaptam szóval, azt hiszem ezt a tanárnak is meg kell értenie. Holnap beszélek a házi orvosommal, köszönöm!
2022. jan. 24. 21:51
6/9 Ypszilon1980 válasza:
Szóval ez undorító. Mindenhol elhangzik 2 éve minden nap, hogy aki kontakt vagy maga is pozitív, maradjon otthon, erre jön az ofő és ennek ellenére zsarol azzal, hogy ha nem mész be, az a te felelősséged, holott ez az eljárásrend. Viszont ha bemész és lesz emiatt megbetegedés és kiderül, akkor az kinek a felelőssége lesz?
2022. jan. 25. 06:10
7/9 A kérdező kommentje:
#6 Nyilván az enyém lenne, mert covidosan járkálok:D Azt mondta, hogy az új variáns egy kis tüsszentés, a nagyobbaknál nincs láz...Ennek ellenére egész este lázas voltam, úgyhogy nem mentem be.
2022. jan. 25. 09:18
8/9 Ypszilon1980 válasza:
Mindenesetre jól tetted, ne foglalkozz azzal, amit ő mond. Az meg, hogy szerinte az új varián mivel jár, azt nem az ő feladata megítélni, nincs rá kompetenciája és hát azt is tudjuk, hogy más betegség is társulhat mellé.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!