Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lehet ez nyelőcsőrák tünete?

Lehet ez nyelőcsőrák tünete?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

26 éves férfi vagyok, nem dohányzom, rendszeresen sportolok, és igyekszem odafigyelni az egészségemre. Két hónappal ezelőtt kezdtem el érezni egy kellemetlen, szorító érzést a torkomban, az Ádámcsutka környékén. Ez az érzés leginkább ahhoz hasonlítható, mint amikor valaki izgul, és nyomást érez a torkában. Időnként száraz köhögés is jelentkezik, amit némi slejm követ. Ha nagyobb mennyiségű ételt fogyasztok, néha enyhe hányinger is jelentkezik.

Januárban gasztroenterológushoz fordultam, aki refluxra gyanakodott, és PPI gyógyszert írt fel. Egy ideig hatásos volt, de később a tünetek visszatértek. Most egy másik orvoshoz megyek, és kértem egy gyomortükrözést altatásban, hogy kizárhassunk bármilyen elváltozást.

Felmerült bennem a kérdés, hogy lehetséges-e, hogy ezt a tünetet a stressz okozza? Elképzelhető, hogy pszichés eredetű? Vagy inkább aggódnom kellene, hogy valami komolyabb probléma áll a háttérben? Nem tapasztaltam fogyást, az étvágyam rendben van, és a nyeléssel sincs problémám. Azonban ez az érzés fárasztó, kedvemet elveszi még edzeni sem jutok el így mert azon aggódom mi lehet ez..

Előre is köszönöm a véleményeteket!

ma 20:18
 1/2 anonim ***** válasza:
Gondolom csinált a gasztroenterológus tükrözést, azon látszódott volna a rák.
ma 21:45
 2/2 A kérdező kommentje:
Nem csinált, arra majd most megyek. Elsőre csak gyógyszert kaptam.
ma 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!