Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A tenziós fejfájás (vagy...

A tenziós fejfájás (vagy másmilyen fejfájás) jelentkezett valakinél csak féloldalasan és éjjel-nappal folyamatosan hetekig? Nem lüktet, folyamatos.

Figyelt kérdés

2022. jan. 14. 15:16
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Valószínűleg nincs agydaganatod, a neurológiai vizsgálatot során ez felvetődött volna, ha a vizsgáló neurológus erre utaló jeleket talál. Összeségében az, hogy nem pulzáló migrén ellen szól, szorító jelleg inkább tenziós fejfájást vet fel. Az nem világos, hogy mozgásra, pihenésre hogy reagál (leírtad azt is, hogy mozgásra rosszabb, majd azt, hogy ha lepihensz akkor rosszabb).

Inkább sétálsz vagy sötét szobába vonulsz ha fáj a fejed? Az helytálló jellemzés, hogy nem is a fájdalom intenzitása a fő probléma, hanem, hogy nem múlik el egyáltalán? Helytálló, hogy a koncentrációban zavar legfőképp, pl. munkánál?

2022. jan. 14. 22:14
 12/23 A kérdező kommentje:
Azért írtam, mert mozgásra beerősödik, de akkor is ha leteszem a fejem a párnára, vagy előre hajolok, és igen, épp még nem a kibírhatatlan kategória, kibírom mert ki kell de nagyon erősen fáj legtöbbször (Jegelem úgy picit elviselhetőbb) de mindenben zavar és korlátoz. rettenetes. :(
2022. jan. 14. 23:18
 13/23 anonim ***** válasza:

Próbáljuk meg objektivizálni: ha szültél már, a szülési fájdalomhoz képest hogyan hasonlítanád?

Általában mit csinálsz, amikor fáj a fejed? Jegeled, de lefekszel vagy sétálgatsz stb...?

Általában ha végzel valami tevékenységed az elvonja róla a figyelmed vagy inkább nem tudsz koncentrálni, ha fáj a fejed?

Az nem lehetséges, hogy napjában többször fáj a fejed, max. néhány óráig, elmúlik, majd visszatér napjában többször?

Összeségében mióta vannak panaszaid?

A fényérzékenységhez hangérzékenység társul-e?

Milyen fájdalomcsillapító(ka)t szedsz, mióta, milyen dózisban, milyen rendszerességgel és ezekre hogyan reagál?

Homlok, tarkó érintett-e a fájdalomban?

2022. jan. 15. 07:46
 14/23 A kérdező kommentje:

Szia! Megvan az MR eredménye. Tudsz segíteni esetleg?

Az extracerebralis liquortér frontoparietalisan jelzetten tágabb. A supratentorialis fehérállomány területén egy-egy axiális síkban 2 mm kiterjedésű magas T2 - FLAIR eltérés látható

Egy-egy aspecifikus supratentorialis fehérállományi eltérés.

Mérsékelt fokú fronto-parietalis külső liquortér tágulat.

Nem szűnik egy pillanatra sem 0-24-ben, de mozgásra, mozdulatokra még rosszabb, illetve fekve..

2022. jan. 17. 20:05
 15/23 anonim ***** válasza:
Bár én nem az előző vagyok,de szerintem ez krónikus keringési zavarra utal.Kezdődő agyérbetegség.
2022. jan. 18. 16:05
 16/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm! És ez mit jelent? Demencia?
2022. jan. 18. 20:32
 17/23 anonim ***** válasza:
Szia! Menj el kontrollra a vizsgálatot indikáló szakrendelésre, leletek, vizsgálati eredmények értékelése már pláne nem ilyen keretek közé tartozik és hülyeséget sem akarok mondani.
2022. jan. 18. 21:29
 18/23 A kérdező kommentje:
Persze hogy megyek, csak addig is ugye kutakodik az ember... Mert kíváncsi vagyok. De köszönöm hogy próbálsz segíteni.:)
2022. jan. 18. 21:39
 19/23 anonim ***** válasza:
Mi lett belőle? Egy hete fáj a fejem. És nem múlik, magas a vérnyomásom. Megmérte a doki holnap megyek vissza.
2022. ápr. 21. 14:35
 20/23 A kérdező kommentje:

Semmi. Hol jobb, hol rosszabb.

Nekem alacsony. Kaptam vérnyomás emelő gyógyszert rá, érszűkitő, de egyelőre nem szedem..

2022. ápr. 21. 17:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!