Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Influenzás halottak?

Alain Delon kérdése:

Influenzás halottak?

Figyelt kérdés

(Az oldal nem engedte úgy feltenni a kérdést, hogy "Tud, ismer valaki olyat, aki influenzában halt meg?". Tiltva van a kérdésben a "tud", "ismer" szavak.)

Mióta van ez a koronavírus járvány, vannak, akik azt hajtogatják, hogy az influenzában is halnak meg ennyien vagy még többen is. Én nem tudok olyan emberről, aki influenzában halt volna meg, sem ismerősi körben, sem ismert emberek között, ugyanakkor ismerősi körben is van, aki a covidban halt meg, és ismert emberek között is tudok ilyenekről (legutóbb Kóbor, de Csollány Szilveszter is súlyos állapotban van), illetve a szomszédom sógornője nemrég jött le a covid miatt a lélegeztetőről. Egy ismerősöm mondta, hogy egyszer influenzás volt, és azzal 11 napig feküdt. Ennyi a legtöbb, amit az influenzáról tudok.

Ki ismer, tud olyanról, aki influenza miatt halt meg?

2021. dec. 30. 11:38
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
3: Engem nem a cikkek érdekelnek, hanem a személyes tapasztalatok.
2021. dec. 30. 17:09
 12/17 A kérdező kommentje:
5: Akiről tudom, hogy belehalt a covidba, ő vizesedéssel került be a kórházba, ahol elkapta a vírust és belehalt. Ez nem média meg marketing meg kommunikáció.
2021. dec. 30. 17:11
 13/17 A kérdező kommentje:
7: Dehogynem azt mondják a hőzöngők, hogy többen halnak meg az influenzában. De azt a covidra is lehet mondani, hogy a szövődményekbe halnak bele.
2021. dec. 30. 17:13
 14/17 A kérdező kommentje:
8: Ilyen immunbetegségek léteznek, hogy egy sima nátha halálos számukra, amit egy átlagember pár orrfújással és köhögéssel könnyen átvészel.
2021. dec. 30. 17:16
 15/17 anonim ***** válasza:

Idős rokonaim nincsenek, a baráti köröm sem ebből alakul. A lakóhelyemen, ismerettségi körből senki nem halt meg influenza miatt 40+ év leforgása alatt.

Munkahelyről viszont számos influenza miatt elhúnytat láttam sajnos. A 99%-uk 80+ volt, de voltak fiatalok is páran.

Szoval a személyes (csak ismerősöket felölelő) tapasztalat kicsit sem mérvadó.

2021. dec. 30. 17:58
 16/17 anonim ***** válasza:
69%
Nem immunbetegség. Az alapbetegsége miatt legyengült a szervezete, tehát amúgy is meghaltak volna korán, de egy ilyen betegség felgyorsította.
2021. dec. 30. 18:05
 17/17 anonim ***** válasza:

Mennyi esélyem van ismerni egy influenzába velehaló embert, ha 9.5M-an élünk Magyarországon, és az utóbbi idő legdurvább influenza évében (2017-2018 közötti télen) 61K ember halt meg influenzában. Az átlag amúgy 30-35K / év

Tehát a legdurvább évben minden 156. ember halt meg influenzában, az átlag évben minden 300.

Ha jól megnézem, ennyi hazai ismerősöm nincs is, aki lefalább annyira közeli lenne, hogy elmondják ról, abban halt meg.

Ez kb ugyanannyi, ahány bárányhimlős kórházi ápolt van évente. Én egyetlen gyereket sem ismerek, aki bárányhimlő miatt kórházba került volna.

A saját tapasztalat nem lehet alapja egy következtetésnek, döntésnek.

2021. dec. 30. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!