Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Pánikbetegségre mentőt?

Pánikbetegségre mentőt?

Figyelt kérdés
Lehet hogy most egy hatalmas hülyeséget kérdezek. Viszont 3 éve küzdök pánikbetegséggel és eddig négyszer kerültem olyan állapotba hogy mentőt akartak hívni. Az állapotom egyre romlik, járok pszichológushoz is mindent megtettem de semmi eredmény. Nagyon tartok attól hogy ha egyszer egy olyan pánikroham tör rám amire mentőt hívnak mit csinálnak velem. Attól is félek hogy nem veszik majd komolyan, és mivel mostanában elég érzékeny vagyok lelkileg majd a jövőben hatással lesz rám az eset. Vagy ha be visznek mit csinálnának? Járt már valaki így?

2021. dec. 29. 20:24
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
21%
Ugyanolyan szar m2 gyógyszer. Csak a pszichológus tud segíteni hosszabb távon
2021. dec. 29. 22:20
 12/30 anonim ***** válasza:

11-es

Mint a fenti kérdés is mutatja...

2021. dec. 29. 22:30
 13/30 anonim ***** válasza:
0%
Fizetőshöz kell menni
2021. dec. 29. 23:55
 14/30 anonim ***** válasza:

" Az nem üt ki, nem kell emelni és nyugodtan szedhető évtizedekig is."

Ja, aztán szexuális életed kuka, 0 libidó, merevedési zavarok, nőknél hüvelyszárazság, ha nincs szerencséd gyógyszerelhagyás után is úgy maradsz. Nem azt mondom, hogy nem hatékony és nincs rá szüksége senkinek de a hatásának ára is van, és mérlegelni kell a haszna valóban ellensúlyozza azt vagy sem. Tudom, hogy aki évek óta pánikbeteg annak elképzelhetetlen, nekem is az volt, de a pánikbetegség még mindig az egyik legjobban kezelhető pszichiátriai zavar, akár gyógyszer nélkül egy megfelelő pszichoterápiával és különböző technikák elsajátításával amiket a szakemberek első körben meg is szoktak tanítani. Régebben nekem is napi szinten voltak pánikrohamaim, egy időben minden éjjel lefekvésnél, és ezen felül ha ki kellett mozdulnom a lakásból valahova ami nem megszokott hely volt akkor ott is. Most meg max. évente párszor előjön ha nagyon stresszes vagyok, akkor is kapcsolok mielőtt elhatalmasodna hogy oké, ez most egy pánikroham, lefutom a szokásos köröket amik megnyugtatnak, kizökkentenek meg figyelek hogy rendesen vegyem a levegőt, és elmúlik, akár anélkül hogy a környezetem bármi észre venne belőle. És soha nem szedtem rá gyógyszert. Nem vagyok gyógyszerellenes, nyilván pl. egy bipolárra, skizofréniára feltétlen kell, de egy pánikbetegségnél ne találjunk már ki olyanokat hogy hosszú távon CSAK az a megoldás, és más opció nincs is. Baromi sok ember van túl a pánikbetegségen évek, évtizedek óta tünetmentesen vagy kezelhető szórványosabb tünetekkel, amik nem akadályozzák a mindennapokban.

2021. dec. 30. 05:41
 15/30 anonim ***** válasza:
35%

14-es

Semmilyen mellékhatása nincs nálam.

2021. dec. 30. 12:02
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
Különösen az SSRI antidepresszánsok (amiket úgy osztogatnak mint a cukrot) a páciensek több mint felénél tartós szexuális zavarokat okoznak. Őket nem igazán hatja meg, hogy nálad aztán “semmilyen mellékhatása nincs”.
2021. dec. 30. 13:46
 17/30 anonim ***** válasza:
19%

16-os

Jó, akkor kívánj további jó szenvedést a kérdezőnek a hátralévő évtizedekre. Nyilván az sokkal jobb.

SSRI-ből legalább 6-7 hatóanyagcsoport van (és még azon belül is vannak különbségek), az esetek 90%-ban meg lehet találni azt a szert ami minimális vagy semmi mellékhatást nem okoz.

2021. dec. 30. 18:24
 18/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Egyébként már szettem gyógyszert;)
2021. dec. 30. 22:09
 19/30 anonim ***** válasza:
0%
Meddig, mit és mi történt?
2021. dec. 30. 22:19
 20/30 anonim ***** válasza:

17: Az SSRI antidepresszánsoknak ugyanaz a közös hatásmechanizmusa okozza a szexuális zavarokat, szóval potenciális mellékhatás függetlenül attól melyikez szeded.

Egyébként tök jó, hogy ilyen nagyon okos vagy, mert tudjuk te “tudod miről beszélsz”, de a szakemberek is tudják miről beszélnek amikor azt mondják a pánikbetegség kezelésére szükséges lehet, de nem feltétlen szükséges gyógyszeres terápia, és más terápiás módszerekkel is eredményesen tünetmentes állapot érhető el, és a gyógyszeres kezelésre szoruló betegeknek sem kell feltétlen élethosszig szedniük.

Nem arról van szó, hogy nem lehet a hatékony a gyógyszer de nem mindig indokolt, és nem feltétlen az az egyetlen megoldás, és nekem is például ez volt a tapasztalatom akkor is nem tetszik, nem akarod megérteni és átmész prosztóba.

2021. dec. 30. 23:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!