Akinek gerincferdülése van úszást ajánlottak neki és aki fél úszástol az hogyan csinálja meg úszást?
Ha ez az egyetlen sport, ami segit, akkor megtanulnek uszni.
En se tudok annyira, nem is erzem magam biztonsagban a vizben, utalom a kloros medenceket is, de megemberelnem magam es csinalnam, ha nincs mas lehetoseg.
Ha van mas lehetoseg, gyogytorna, mittudomen, akkor azt valasztanam.
Ha strukturális eredetű a gerincferdülésed, az úszás nem fog rajta segíteni, mert a két oldalt egyformán erősíti, főleg ha a csigolyák is csavarodnak. Nekem ez a problémám, 40 cobb fokos volt a gerincem, amikor diagnosztizálták, pedig egész gyerekkoromban rendszeresen úsztam, sportoltam.
Erre a Schroth-terápia hasznos.
Ha tartáshibából ered a gerincferdülés azt sokkal egyszerűbb helyrehozni, de eksősoeban azt is gyógytornával.
Így szerintem ha félsz, nem tudsz úszni, ne erőltesd mert 1, nem garantál 100%-os eredményt, 2, a gyógytorna sokkal célirányosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!