Nagyon magas lázam hogy tudnám csökkenteni??
A gyógyszerek önmagukban itt már kevésnek bizonyulnak. Ami még fontos, hol mérted ezt a hőt?
Hűtőfürdővel kell kiegészíteni a kezelést. Kellemes hőmérsékletűvel kezdd, és fokozatosan hűtsd.
Ha covidos vagy akkor ibuprofent ne vegyél be, csak paracetamol-algo kombót lehet. Ezeket lehet egyszerre és minimum 4 óra múlva aspirint ha még kell.
Fontos lenne tudni, hogy láz mellett még milyen tüneteid vannak?
Mert ha csillapíthatatlan láz és mellé valamilyen tünet van még, lehet kórházi kezelést igényel
6: normál időkben én is ezt írnám, de ezekben e covidos időkben azért nem ezt javasoltam, hanem inkább a hűtőfürdőt, mert lázasan ülne hosszú órákat az SBO-n - ehelyett otthon is kezelheti magát ha megmarad benne a folyadék (hányásról nem írt) akkor szerintem indokolatlan bemennie. Ha 3-4 napnál tovább ilyen magas a hője, akkor forduljon persze orvoshoz (hívja fel a háziorvosát). Továbbá fontos az is hogy mivel (digitálissal vagy sima higanymentessel) mérte.
Szóval gyógyszer, hűtőfürdő, sok folyadék (tea) a terápia.
Teljesen igazad van #8, én sem gondoltam, hogy menjen azonnal kórházba
De ha ne adj isten meningitise van, akkor szedheti marokszám a lázcsillapítót és fekhet egész éjjel a vízben, nem lesz jobb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!