Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mandulagyulladásra antibiotiku...

Mandulagyulladásra antibiotikum mikor kezd el hatni?

Figyelt kérdés

Kb 1 hete kezdett el nagyon fájni a torkom reggelente, és ez kb 3-4 napja jutott el arra a szintre hogy egész nap fáj.

Szenteste elmentünk este ügyeletre, ahol megállapították hogy heveny mandulagyulladásom van. Semmi lázam nem volt, semmi tünet. Csak fájt a torkom.

Megkaptam az antibiotikumot (Ospen 1.500.000) és probiotikumot.

Aznap még este bevettem kettőt az antibiotikumból.

Tegnap is eleget tettem a napi 4 kapszulának, és ma is. Ennek ellenére semmi változást nem tapasztalok egyenlőre.

Néha úgy érzem a nyakamon a duzzanat (amit szerintem a mandulám megnagyobbodása okozott) mintha kicsit összemenne, de alapjaiba véve nem hiszem hogy másban változás történt volna.

Értesítsem a háziorvosomat holnap?

Vagy megnézzem mi lesz belőle holnapután?

Ez normális?

Köszi a valaszokat

2021. dec. 26. 22:22
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Beszéltem orvossal. Véleménye szerint nincs semmi baj. Várjak vele nyugodtan, mert valószínű még nem fejtette ki a hatását. Ajánlotta a streptilst, és annyit mondott, ha nem javul 3 napon belül (antibiotikum kúra vége) akkor menjek el hozzá.

Köszi a válaszokat :D

2021. dec. 27. 11:23
 12/15 anonim ***** válasza:
56%

Az antibiotikumnak rögtön az elején le kell nyomni a fertőzést, különben nem használ.

A kúra maradék 2/3-a 3/4-ede már csak arról szól, hogy tényleg minden bakterium megpusztuljon.

2021. dec. 27. 19:18
 13/15 anonim ***** válasza:
12 es , előtted irta le a kérdező,h az orvos mit mondott erről neki..
2021. dec. 27. 20:12
 14/15 anonim ***** válasza:
#13: igen, ezéet is irtam le, amit irtam, mert ez az orvos leszarja a beteget, meg azt is, hogy az általa felirt gyógyszernek hogyan kéne hatnia.
2021. dec. 27. 20:27
 15/15 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Látom pár ember benne van ebben a témában,és kérdező már kapott választ, így nekem esetleg tudtok valamit mondani erre ?

https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__betegsegek__1151641..

2021. dec. 27. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!