Mandulagyulladásra antibiotikum mikor kezd el hatni?
Kb 1 hete kezdett el nagyon fájni a torkom reggelente, és ez kb 3-4 napja jutott el arra a szintre hogy egész nap fáj.
Szenteste elmentünk este ügyeletre, ahol megállapították hogy heveny mandulagyulladásom van. Semmi lázam nem volt, semmi tünet. Csak fájt a torkom.
Megkaptam az antibiotikumot (Ospen 1.500.000) és probiotikumot.
Aznap még este bevettem kettőt az antibiotikumból.
Tegnap is eleget tettem a napi 4 kapszulának, és ma is. Ennek ellenére semmi változást nem tapasztalok egyenlőre.
Néha úgy érzem a nyakamon a duzzanat (amit szerintem a mandulám megnagyobbodása okozott) mintha kicsit összemenne, de alapjaiba véve nem hiszem hogy másban változás történt volna.
Értesítsem a háziorvosomat holnap?
Vagy megnézzem mi lesz belőle holnapután?
Ez normális?
Köszi a valaszokat
Beszéltem orvossal. Véleménye szerint nincs semmi baj. Várjak vele nyugodtan, mert valószínű még nem fejtette ki a hatását. Ajánlotta a streptilst, és annyit mondott, ha nem javul 3 napon belül (antibiotikum kúra vége) akkor menjek el hozzá.
Köszi a válaszokat :D
Az antibiotikumnak rögtön az elején le kell nyomni a fertőzést, különben nem használ.
A kúra maradék 2/3-a 3/4-ede már csak arról szól, hogy tényleg minden bakterium megpusztuljon.
Sziasztok! Látom pár ember benne van ebben a témában,és kérdező már kapott választ, így nekem esetleg tudtok valamit mondani erre ?
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__betegsegek__1151641..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!