Hogyan csillapítsam a fájdalmat és a kellemetlen kaparást a torkomban?
#6-os válasz:
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__altalanos-kozerzet_..
Mivel neked - még - nem hurutos a köhögésed, ezért arra a legjobb
- az inhalálás (akár kamillás, akár borsmentás cseppekkel)
- méz
- sós vizes öblögetés/gargalizálás
A többit az első felső linken találod.
Jobbulást!
Őőő fülbe ne csöppents dolgot!
Nagyobb pénzösszeget mernék teni rá, hogy azért érzed a kparaós fül érzést, mert a torkodban lévő fertőzés elindult fölfelé az Eustach csatornán a füljáratodba. Ha a füledbe csöppentedsz valamit, az a dobhártyád külső oldalán megreked, nem tud bejutni a belső fültérbe, szóval nem tud gyógyítani, viszont a fülbe kb semmit sem érdemes csöpögtetni, mert felborítja a zsírtermelést.
Mindenféle fájdalomra fájdalom csillapító, de pl Cataflam vagy Voltaren az gyulaldáscsökkentő is, az is mehet. (nyilván ne keverd a gyógyszereket, ne vegéyl be algopryinre Voltarent:D vaghyát várj köztük 4-5 órát).
Különböző öblögetések, ahogy írták.
Torokgyulladásra (ileltve vámpírok és házasélet ellen is) hatékony tud lenni, ha egy fél gerezd fokhagymát és egy kanál mézet beveszel a szádba és rágod amíg amíg csak tudod, aztán lenyeled. A fokhagyma másil felét 6-8 órával később ugyanígy. Undorító, de elég ütős:D
Éjszakára szopogatós torokfertőtlenítő (én a Mebucaint szeretem, de van aki Tantum Verdére esküszik, nekem attól csak lezsibbad a nyelvem:D)
És persze napi 2-3 liter forró folyadék. Kamilla-hársfa tea jó cucc, dee hosszútávon árt a beleknek, szóval 1-2 napig ihatsz fél-1 litert, utána 3 decinél ne többet naponta.
És persze napi 1500-2000 mg C vitamin, meg 2000 egység D vitamin.
És fél rúd mákos beigli. Tejjel;D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!