Ezek a tünetek utalhatnak agydaganatra?
Leszögezném, hogy nem vagyok hipochonder, de vannak olyan problémáim amik zavaróak, és nem tudom még milyen betegségnek lehetnek a tünetegyüttesei.
Másfél éve kiütéseim lettek, nem tudtam aludni ezektől, folyton viszkettem. Elmentem rengeteg kivizsgálásra, minden rendben ment, de volt egy gyanús * a crp-nél, ami gyulladást jelez. 8 hónapig tartott míg 5 vizsgálat lezárult, az orvosok csak tellegettek, akármit mondtam.
Valahogy elengedtem a dolgot, ám márciusban elkaptam a covidot és kórházba kerültem fulladás miatt. Valami alapbetegségnek kell lennie, hogy 20 évesen ennyire rosszul legyek.
3 hónapja folyton úgy érzem, hogy álmodom, nem vagyok “itt” most sem, álomszerű minden ami körülöttem van. Illetve a jobb fülem gyakran zúg, ciripelő, idegesítő hang. Reggel és este hallom, illetve reggel szokott kicsit nyomni a fejem, de nem fáj kimondottan.
Göbök jönnek ki a testemen, 5 forintos nagyságban, viszketnek, de nem vakarom mert tudom hogy nem szabad, pár óra alatt eltűnnek.
A jobb fülem, ami ugye zúg, észrevettem, hogy másképp hallok vele, kicsit tompábban mint a ballal.
Viselkedésemen talán annyi változás történt, hogy valamivel ingerlékenyebb vagyok, de nem mondanám olyan nagyon szembetűnőnek. Álmos is vagyok, vagyis inkább olyan lusta, sokszor erőtlen.
Nem tudom, hogy mennyi esélye lehet, de sok tünet kísértetiesen illik rám.
El akarok menni vérvételre, ha a crp még mindig magas, akkor újból kivizsgáltatom magamat. Csak olyan nehezen lehet elérni az orvosokat, annyit kell győzködni őket, hogy az valami rettenetes.
Nekem ezek inkább pszichés eredetűnek tűnnek. Nincs túl sok stressz az életedben? Sokan nem veszik komolyan, pedig komoly biológiai megnyilvánulásai lehetnek.
Az öndiagnosztikát engedd el, a legjelentéktelenebb tünetekre is rögtön daganatot vizionálnak a neten. Persze nem akarom elbagatellizálni, minden tünet egy jel aminek ki kell deríteni a forrását, de vizsgálatok és eredmények nélkül csak magadra húzol pszichésen egy rakás tünetegyüttest, ami teljesen független a kiváltó okoktól.
Most épp én is dokihoz rohangászok és áttérzem amin keresztül mész, lehetetlen őket elérni. Kitartást!
Ez sincs kizárva.
Köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!