A nyaki nyirokcsomo duzzanat hogy vehető észre? Fáj? Látszik kívülről?
Döntsd hátra a nyakad, hogy a fejed hátulra hátraérjen. Vagy amennyire megy, mindegy, alényeg, hogy kifeszüljön a bőr elöl a nyakadon.
Ha fiú vagy, könnyebb dolgod van, tedd a jobb kezed az ádámcsutkádra. ha lány vagy, tedd oda, ahol az ádámcsutkád lenne, ha fiú lennél:D
Az ujjaid végével finoman tapogatózz körbe. Van egy kemény porcos rész (tulajdonképpen a torkod), a többi szövet puha, könnyen elmozduló.
A nyirokmirígy a középvonaltól kifelé (jobba és balra) 1-3 centire van a felső szakaszon ott, ahol véget ér a nyakad és már az állkapcsod / állad alsó része vnan tulajdonképpen.
A két oldalnak lényegében egyformának kell lennie. Ha az egyik oldalon egy gömböt érzel, akkor az a duzzadt nyirokcsomó.
Könnyebb, ha mindezt fekve csinálod, mert úgy nincs megfeszülve a nyakizomzatod.
VIGYÁZZ! A nyirokcsomó nem arra van, hogy nagoyn nyomogassák. Ha nem duzzadt, akokr sem kellemes érzés (nem fáj, csak kellemetlen), ha meg duzzadt, akkor még kellemetlenebb (de még mindig nem fájó). Illetve nem okoz gondot, ha kitapintod, de ha napjában 5x nyomkodod hogy "megnézd, hogy ott van-e még" akkor az azért tud okozni problémákat. nem arra van kitalálva, hogy külső hatás érje. Létezik nyirokmasszázs, de azt külön meg kell tanulni és csak orvosi beutalóra lehet végezni.
Önmagábna az, hogy be van duzzadva egyébként nem akkora gond, ez általában akokr történik, ha a szervezet épp egy betegséget dolgoz fel. Vagy gyulladást. Vagy oltást. Vagy gyógyszert. Esetleg túl sok alkoholt. De ha nem látod nagyon okát, hogy ott van, érdemes orvost felkeresni vele, hogy kikutassa mi lehet az oka.
Akkor vszeg magát a nyirokcsomót kitapintottad, de nincs duzzanatban, Örülj neki:D
Nekem 10 éve bedurrant a baloldali, nem tudni miért, de nyugton elvan... én bölcsességfogra tippelek, mos tjutottam el odáig, hogy hamarosan kivetessem, de ez csak tipp...
De ha közeleg egy betegség akkor érzem, hogy elkezd dolgozni. Igazából bizonyos szemontból egész jó jelzőberendezés, már plusz "érzékszervként" megszoktam:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!