Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Akinél Ibs-t állapított meg...

Akinél Ibs-t állapított meg az orvos, azt milyen vizsgálattal állapította meg pontosan?

Figyelt kérdés
Röviden nekem össze-vissza kell székelnem. Valamikor sokat, keveset, semmit. De az inger szinte állandóan bennem van. Viszont kegyetlenül ráparázok emiatt már és ha menni kell valahova, vagy ha már ott vagyok és tudom, hogy abban a helyzetben esélytelen elmenni wc-re akkor pszichésen elintézem magamnak, hogy máris kelljen. De van, hogy itthon egy nyugodt vasárnap is eljátszódik ez szóval nemhinném, hogy 100% pszichés. Székletem is változó de az a nagyon kemény már nincs mint rég volt. A lényeg, hogy elmentem vele orvoshoz ezeket mind elmondtam, és igazából felírt 3 féle gyógyszert. Dicetel, ha az nem használ utána bolus adstringers ha az se akkor lopedium. na most ennek a megállapított ibs-nek nincs semmilyen vizsgálata?

2021. dec. 6. 20:20
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia.

Nekem gyomor-bél tükrözés után merte csak kijelenteni a főorvos.

2021. dec. 6. 20:31
 2/7 A kérdező kommentje:

#1 köszönöm a választ.

Nálad is hasonló tünetek voltak/vannak? sikerült rá valamilyen megoldást találni?

2021. dec. 6. 20:43
 3/7 anonim ***** válasza:
Irtam privit
2021. dec. 6. 22:40
 4/7 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Nem tudom, hogy az én esetemmel lehet e erre gyanakodni, mert a tiéd kérdező durvábbnak tűnik picit. Nekem hol hetekre jó a hasam, hol meg így behülyül napokra.

Én napi egyszer megyek csak wc-re, de olyankor az jóval lazább állagú és sokat kell szellentenem, ami szélgörcsökkel jár néha. Ez lehet akár ibs gyanús? Én nagyon durván félek ilyen vizsgálatoktól.

2021. dec. 10. 19:39
 5/7 anonim ***** válasza:
1es vagyok,igen,ki kell vizsgáltatni.
2021. dec. 10. 20:00
 6/7 anonim ***** válasza:
És neked bejött valami ibs-re, első? Valamit szedsz rá, vagy csak diétát váltottál fodmapra?
2021. dec. 10. 20:58
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem több mindent is találtak ibs s miatt, így ezután még mennem kell mr vizsgálatra is sajnos
2021. dec. 10. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!