Másnak is jelzett ritmuszavart a vérnyomásmérő , lehet légzési aritmia ?
Drága, felkaros és hitelesített.
Mindig jelez.
1- és 3-as vagyok.
Én is komolyan vettem a frissen vásárolt vérnyomásmérőt és elmentem a Városmajor utcában lévő -igen jól felszerelt- szívklinikára.
Terheléses és 24órás vizsgálatokon is átmentem, majd kaptam egy kazal vizsgálati papírt, amiből a végén az elemző orvos leszűrte, hogy semmi baja a szívemnek és 5 év múlva menjek majd vissza.
Ez mostanában lesz majd esedékes.
Természetesen te is elmehetsz egy orvoshoz, hogy biztos legyél benne.
2019 karácsonya körül kezdett ritmuszavarom lenni. Azóta majdnem folyamatosan van, főleg amikor pihenek. A távolság két ütés között 0,6 másodperc és egy másodperc között össze-vissza változikváltozik, percenként többször is. Erősebb fizikai munka esetén stabilabb, olyan 0,7 másodperc körül van. Vizsgálgatták, EKG, holtert is tettek rám, de nem találtak semmi veszélyeset. A doki felírt egy gyógyszert, de a ritmuszavart alig változtatta, viszont levitte a vérnyomásomat 95-105 közé. Ezért abbahagytam a szedését, és visszament a normális 110-120 közé. A ritmuszavar azóta is megvan, de semmi rossz hatását nem érzek. Nem mondta a doki, hogy vissza kellene mennem ellenőrzésre.
(A holterrel voltak problémák, csak a harmadik próbálkozásra sikerült. A nyári kánikulában annyira izzadtam, hogy a tappancsok állandóan leestek.)
Van véroxigén szint mérőm, és észrevettem, hogy a véroxigén szintem leggyakrabban 93-94 között mozog. Amikor felmegy 95-96-ra, akkor lassul a szívverésem. Azt is észrevettem, hogy hidegben és fizikai munka közben gyakoribb, hogy 95-96-ot mér az oxigénmérő. Ezt is elmondtam a dokinak, de nem foglalkozott vele. A véroxigén mérésből az a gyanúm, hogy a tüdőmmel lehet valami, a szívem csak alkalmazkodik hozzá. De a doki erre nem mondott semmit.
Elmondtam azt is a dokinak, hogy ha meztelenül szorosan összebújva alszunk a feleségemmel, akkor reggelre teljesen egyfoma lesz a szívverésünk és a vérnyomásunk. Az én szívverésem egyenletes lesz, az ő 130-140-es vérnyomása meg lecsökken 120-ra. A doki ezért kinevetett, nem hisz benne. Pedig sokszor megmértük, fel is irogattam neki a mért értékeket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!