Erről mért hallani annyieltérő véleményt , melyiknek lehet hinni ?
Figyelt kérdés
Alvás közben és nyugalomban alacsonyabb a pulzusom , voltam orvosnál , elvileg jó szakembernél , azt mondta nincs vele teendő , ma láttam egy riportot amiben szintén szaktekintély azt mondta az engem is érintő értékekre hogy kezelést igényel ill meg kell vitatni , egyébként 40-50 közötti értékekről van szó2021. dec. 2. 20:49
1/8 anonim válasza:
Alvas kozben es nyugalomban alacsony a pulzus. Ha allandoan, napkozben is 50 korul lenne az okozna gondot.
2/8 anonim válasza:
És napközben, nem alvás közben mennyi?
Mert az alacosny és magas csak viszonyítás kérdése.
3/8 A kérdező kommentje:
Reggel ébredés után nyugalomban 50- 65 között , napközben 55-75 között kora este 60-75 között , de pl zuhanyozás után 90-120 , könnyű séte közben 70-75 , rövid intenzív mozgás után közvetlen 120-140
2021. dec. 2. 22:54
4/8 anonim válasza:
Hát én az éber, d enyugalmihoz hasonlítanám, és ahhoz képest teljesen okés. Mármint az is alacsonyabb a papírformánál, de a lényeg az, hogy nem 80ról esik le 45re ha elmész aludni, hanem eleve 55-75ről. Szóval így teljesen okés szerintem.
Mondjuk a 140es pulzus elég kemény, de gondolom az nem tartósan csak a sprinteléskor.
"Általános igazság" hogy a vérnoymás és a pulzus nem akkor problémás, ha az előírt 120/80/72höz képest alacsony vagy magas, hanem akkor problémás, ha nagy elétrések vannak benne.
És pl sportolóknak eleve alacosnyabb a pulzusa, mert kevesebbet, de nagyobbat lök a szívük.
5/8 A kérdező kommentje:
140 az 1-2 másodperc , de még 130 is
2021. dec. 2. 23:14
6/8 A kérdező kommentje:
24/h ekg nappali 69 , valamint másik alkalmakkal 73, ill szintén 73-as átlagot számítot
2021. dec. 2. 23:16
7/8 anonim válasza:
A férjemnek valami 36 a nyugalmi pulzusa. Állítólag még az is rendben van, mert rengeteget sportol. Pedig elküldtem orvoshoz, orvos ismerősöket is kérdeztem róla többet. Mindenki szerint amíg jól van, addig rendben van.
8/8 anonim válasza:
Semmi baj nincs a 45-ös nyugalmi pulzussal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!