6 hónapja köhögök mi a bajom?
Így van 6 hónapja, minden vizsgálatot Meg találtok lent
->
mindent meg néztünk már csak tüdő tükrözés maradt. Korona vírus oltás mellékhatása nem lehet? (moderna) bárkinek bármi hasonló problémája volt?
Gégészetileg mi okozhatja ezt es milyen tapasztalataitok vannak?
Itt a tüdőgyogyászom szakellátás lapra írt (nem tudom hogy hívják) valamilye:
Elvégzett vizsgálatok, beavatkozások :
11301 - 1 - Kontrollvizsgálat, konzílium
17102 - 1 - Spirometria
89442 - 1 - Pulzoxymetria
Jelen eset
Anamnezis:
Előzményéből emlitésre méltó nem szerepel.
Cig: napi 5-10 szál, 3 éve.
2021. máj végén vizszerü orrfolyása alakult ki, két napig hőmelekdése volt.Ezt követően Köhögni kezdett, azóta is
nagyon köhög, van amikor csak köhécsel, van amikor erősen köhög és fullad.
Ezen panaszai miatt ho kezelte, szedett Medrolt is, 20 mg-.mal kezdve, előtte antibioticumot is kapott. Emellett
köhögécsillapitót, ill.antihisztamint szedett.
Kontrollra jelentkezik.Kb 5 napja ismét erőseben köhög, éjjel köhögése nincs. Köművesként dolgozik. Köhögése már
korábban is, munkábaállás előtt jelentkezik. Orrából jelenleg véres váladék is ürül.
Előző , 4 héttel ezelőtt történt vizsgálatunk során Foster,Montelukast th-val láttuk el. Telejsen eredményteenül
használta.
Status:keringése kompenzált , pulmok felett érdes légzés.
2021.08.06.Leletező orvos: Dr.
Mellkasfelvétel PA-állva (Siemens Fluorospot Compact FD):
Korának és alkatának megfelelő mellkasi szervek.
2021.09.10. Légzésf.: 6.13 kell.4.05 151% Tiff.: 86.58 %
SpO2: 97-97-96-97-97 % p.: 111/ min
2021.10.22. Légzésf. FEV1:5,84 kell:4,05 144% Tiff:89,43
SpO2:97-97-96-96-96 P:89/min.
Vélemény: Eddigi vizsgálatok alapján pulm. betegség nem igazolható. Jelenleg felmerül sinusitis lehetősége, gégészeti
szakvizsgálat jön szóba.Mai napra időpontot kértünk számára. Amennyiben itteni th sem segit, pajzsmirigyvizsgálat
elvégzése javasolt még T.Ho kolléga szives segitségével. Ill. bronchoscopia is szóba jön.
Kérjük a legközelebbi alkalommal ezt a leletet hozza magával.
Az arc üreg rötgenemre az volt írva, hogy:
Orrmelléküreg felvétel
Klinikai konzilium:
Sin.max.ac.l.u.
Lelet
Acut orrmelléküreg felvétel (Siemens Fluorospot Compact FD):
A melléküregek légtartók. Csontkontúrok megtartottak.
Az elektromos cigi sokkal egészségtelenebb mint a sima csak szólok :D
Egyre több a beteg mióta ezt szívják
Az oltás nem tudom okozhat e ilyet bár amilyen híre van ezeknek én nem csodálkoznék egy cseppet sem rajta ha bele nyúlt volna az allapotodba
Két tanácsom van:
1.Elektromos cigit felejtsd el de legalább próbáld ki milyen pár napig ha nem használod
2.Több oltást már ne vegyél fel
Reflux is okozhat köhögést. ha jól láttam a vizsgálataidat, ebbe az irányba nem néztek még.
(By the way: a cigit a helyedben - elektronikus, vagy sem - mindenképp hanyagolnám. tipp: ha nagyon kell a dohányzás, akkor vagy nikotinos rágót, vagy tapaszt használj - bár én biztosan ezt sem tenném, de - a leszokást elősegítené elviekben.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!