Harmadik oltásnak is ugyanazt választjátok/választottátok, ami az első kettő volt? L
Semmi xD Akár vizet is adhatnál magadnak xD
tökmindeegy
Nem mindegy, mire oltatsz rá.
Pfizerre meg Modernára simán mehet a 3. (Nekem is 3 Pfizerem van. Úgy voltam vele, ha az első 2 nem okozott mellékhatást legalábbis rövid- és középtávon, akkor maradok ennél. Meg hát nyilván megvoltak az indokaim, hogy először is ezt választottam.)
Az Astránál, a Jansennél az a "baj", hogy ha ráoltasz harmadikat (vagy ezeket kevered egymással vagy a Szputnyikkal), akkor az immunrendszered már felismeri idegenként az adenovírust, amibe a hatóanyagot csomagolták, így kiiktatja, mielőtt még célba juttathatná a cuccot. (Erre egyébként már figyelmeztettek rögtön az elején.)
A Sinopharmból elvileg mehet a harmadik, csak előtte lehet, hogy érdemes nézetni egy ellenanyagszintet, hogy hatékony volt-e egyáltalán az első két adag, mert sokaknál bizony nem alakult ki védettség (igaz, ez ugye főleg az időseket érintette, nekem is van ilyen rokonom).
Hétfőn kaptam meg Bp-en a 3. Pfizert.
A kórházi oltóközpontban az orvosok nem is voltak hajlandóak mással oltani.
Első este éreztem a vállamat. Ennyi volt.
Én Bp. egyik vadonatúj kórházában kaptam meg mindháromszor az oltást.
Itt -végig a hosszú folyóson- vagyis az összes oltószoba ajtaján kizárólag a Pfizer felirat szerepelt.
Talán az sem véletlen, hogy a gyerekeket is CSAK(!) ezzel merik beoltani világszerte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!