Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Valaki miért mond el szavakat...

Valaki miért mond el szavakat mondatrészeket többször egy mondatban?

Figyelt kérdés

Példa hogy értsétek:

Alap mondat: Péter elment kutyát sétáltatni a parkba, és talált egy csomó pénzt.

Ahogy ő: Péter elment Péter elment elment sétáltatni amúgy a Yellowstone parkba kutyát, ami amúgy tacskó és van egy folt az orrán a Peti kutyájának amit a Yellowstone parkba sétáltatni, és fekete hám volt rajta amikor elment a elment a elment a peti a parkba sétáltatni morzsit, na és na és talált a kutya ekkor épp a dolgát végezte de talált sok ő sok pénzt.

Szóval amik főként jellemzőek a mondatalkotásra, hogy a mondat első 2-3 szavát 2-3x elmondja, van amikor ahogy mondja a mondatot közbevág és elkezd mást mondani, nagyon sok nem releváns információval tölti meg a mondanivalóját, és többször elmond olyan dolgokat amit már a mondott a mondatban, ahogy a példa mondatban írtam. Ez nagyon idegesítő tud lenni ha arra az információra vagy kiváncsi amit a mondat végére hagy. Mitől lehet ez? Én nem találok semmit ezzel kapcsolatban.

2021. nov. 19. 08:27
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha valaki pontosan ezt mondja amit írtál, az szerintem nagy baj, mert ott már valami agyi gond lehet. Felnőtt személynél gondolnék agyvérzésre vagy kezdődő dekadenciára, ha előtte nem volt ilyen a beszéde. Ha mindig így beszélt akkor valamilyen fokú szellemi fogyatékossága lehet talán?

Amúgy azt mondanám óvodás kisgyerek beszél így, hadar, ismétel mert menet közben jut eszébe mondanivaló, nem tudja helyesen kezelni a levegővételeket. Felnőttnél ez normál esetben nem jelentkezhet.

2021. nov. 19. 18:00
 2/5 anonim ***** válasza:
*demenciára (autocorrect bocsi)
2021. nov. 19. 18:00
 3/5 A kérdező kommentje:
Huszonéves az illető, és így beszél mindig szinte, vannak mondatok amit rendesen összerak, de elég gyakori főleg ez a mondatrész ismétléses dolog.
2021. nov. 19. 20:06
 4/5 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy egy kicsit autista.
2021. nov. 20. 15:59
 5/5 anonim válasza:
Szerintem ez könnyen lehet csak egyszerű dadogás. Abból, amit írtál könnyen el tudom képzelni. A szavak ismétlése eléggé arra utal. És hogy közben plusz információkat vág be, az is könnyen lehet ettől. Ha dadogsz, akkor úgymond megakad a levegőd és hiába akarsz valamit kimondani, egyszerűen nem tudod. Ilyenkor minél előbb próbálsz menekülni ebből a helyzetből és valami olyat kitalálni, amit kitudsz mondani. A megakadásnak amúgy a beszéden kivűl lehet más külső jele. Mondjuk látványosan megfeszül vagy folyamatosan matat idegesen meg ilyenek. Az, hogy valaki ismétli a szavakat, az még önmagában egyáltalán nem jelent szellemi fogyatékosságot. Persze nem ismerem azt akit mondasz, ezért csak az alapján mondom ezt amit én tapasztaltam.
2022. febr. 24. 04:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!