Miert izzadok mostanaban ejszaka?
Hetek ota ciklustol fuggetlenul izzadok ejszaka. Altalaban a hatam vizes es a mellkasom. Nem azik el az agynemu tole. Nem vagyok beteg, nem vagyok lazas. Antidepresszanst szedek huzamosabb ideje, de eddig nem volt ilyen panasz. A pajzsmirigyemben autoimmun gyulladas van, ez sem okozott eddig ilyet. Amikor elkezdodott a futesi szezon, akkor kezdodott az izzadas is. Mi lehet ez? Erdemes kivizsgaltatni? Meg vagyok kicsit ijedve, mert tudom, hogy par rakos megbetegedesnel tunet ez. :(
24/L

Az van amit gondoltam. Sajnos egy könyv terjedelme is kevés lenne kivesézni a dolgot, de megpróbálom címszavakban elmesélni, hogy értsd, mi történik benned.
Tehát van ugye az autoimmun folyamat. Ennek az alapja az áteresztő bél szindróma. Ebbe most ne merüljünk bele, a lényeg, hogy az autoimmunitás bizonyítja az áteresztő bél jelenlétét. bél Na most. Az áteresztő szindróma azt jelenti, hogy emésztetlen fehérjemolekulák kerülnek a véráramba. Növényi fehérjék, tehát lektinek is, mint pl a glutén. Ezek ragacsos anyagok, amik szeretnek a mellékvese külső burján megtapadni, és ennek a szervnek a működésé hátráltatni. A mellékvese meg nem akarja egyedül elvinni a balhét, és magával rántja a "triász" másik tagját, a pajzsmirigyet. A pajzsmirigy hormonjai szabályozzák a test hőháztartását, ha ez a szerv túlműködik, akkor lép fel az éjszakai izzadás.
Oké, mondhatod ezt még akár el is lehet viselni. Na ja. Csak egy bibi van; aki egy autoimmun betegséggel büszkélkedhet, az boldog várományosa még néhánynak., amik már jobban meg tudják keseríteni az ember életét. Ráadásul isten és az akadémikus orvoslás malmai lassan őrölnek, a dokitól erről egy jó pár évig ezekről egy szót sem fogsz hallani.
Tegnap este nagy meglepetesemre nem izzadtam.
Igen tudom, hogy elkonyvelhetem magamnak a glutenerzekenyseget is idovel es akar az inzulinrezosztenciat is, ezek szinte mindig megjelennek pajzsmirigyes autoimmunnal. :( De valoban, a doki nem mondott ezekrol semmit.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!