Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Van aki otthon van itt jobban...

Van aki otthon van itt jobban gasztró témában? IBS bármi ilyesmi, nagyon aggódom?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Először is voltam orvosnál, nem egynél.

2020 nyarán kezdődött enyhe hasi panaszok, gázosodás, lágyabb széklet. De nem hasmenés, mert napi 1-2x csak. Hipochonderségre hajlamos vagyok, nagyon féltem, elmentem egy hét után házidokihoz. Ételérzékenység (IgG teszt) meg gluténra néztek meg, plusz teljes vérkép. Minden oké volt elvileg, csak tejfehérje jött ki, diéta+probiotikummal jobb lett.

Egyszer történt, hogy egy keményebb széklet után élénk vércsík volt rajta. Ez volt az első eset, mondanom sem kell, halálra ijedtem. Ez hol eltűnt, hol újra jelentkezett, de már úgy féltem, nem bírtam tovább. Proktológiára mentem, nagyon alapos vizsgálat volt és azt mondták, megvan a vérzés helye és oka, az ánuszon belül volt, kaptam kúpot. Oké eltűnt. Hosszú hónapokra semmi, majd egy nagyobb kemény székletnél újra láttam a felszínén. Itt már sírtam páromnak, hogy nem akarom ezt elölről (lelkileg nagyon megviselt az az időszak a félelmeim miatt) de mindenki azzal nyugtat hogy hipochonder vagyok és csak felsértett a széklet. Ma enyhe hasmenésem volt valamitől és bár tegnap kaliforniai paprikát ettünk, láttam benne pirosat, de nem tudtam megítélni mi lehetett.. Bár a proktológus anno azt mondta nekem, hogy a hasmenés is kihozhat sérülést, nem csak a kemény széklet, de én halálosan félek újra.. már nem akarom ezzel a szüleim, vagy párom terhelni. Páromnak van ismerőse aki asszem colitises és azt mondta az sokkal durvább, sok tünet van és ő nagyon vérzett stb.. Szerintetek lehet komoly bajom vagy csak én reagálom túl és ezek csak hámsérülések néha?

Bocs tudom fura meg random kérdés, de ilyenkor nagyon meg tudok ijedni. Amit a proktológusom talált anno, egy pici kitüremkedésen lett egy seb és az begyulladt.

2021. nov. 16. 13:59
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem aranyér lesz. Valóban kemény széklettől, de hasmenéstől, vagy akàr csîpős, fűszeres ételektől is kijöhet. Próbáld ki a reparon herbal kúp + krém kombót, illetve detralex tabletta ha nagyon elfajulna.

Nekem is szokott ilyen lenni, semmi komoly bajod nincs, csak nem vagy rendesen kikezelve.

2021. nov. 16. 19:07
 2/2 A kérdező kommentje:
Nekem aranyeret elv.nem talált a doki, hanem kripta volt ott begyuszizva. De azt mondta, hogy ez így időnként újra lehet elvileg, kúpot írt rá akkor.
2021. nov. 16. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!