Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Félrediagnosztizáltak?

Félrediagnosztizáltak?

Figyelt kérdés

Féléve írtak fel nekem vérnyomáscsökkentőt mivel a holteren ingadozott.

Viszont van egy erzesem hogy a stressz, (esetleg Covid?) miatt lehetett, hisz, se a csaladba nem volt senkinek ilyen, se nemvagyok tulsulyos, valamint meg csak 20 vagyok.

Akkortájt kezdtem mashogy erezni bizonyos szagokat, es fejfajos lettem, emiatt kerultem kardiologushoz.

Nem lehet hogy esetleg covid vagy az elmult evben ert stressz okozta?

Mostansag sokat szedulok, ugyanugy szedem a 2,5mg Coverexet 110/60 korul merem altalaban.

#szédülés #Vernyomass
2021. nov. 16. 11:41
 1/9 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nem lehetséges ez szerintem. Egy ilyen gyógyszer felírása nem egy tünet alapján történik. Természetesen változhat az állapotod, de ezt kardiológussal kell egyeztetni.
2021. nov. 16. 11:48
 2/9 A kérdező kommentje:
Mostis erzem hogy nyom a fejem, szedulok mintha bepiáztam volna olyan erzes
2021. nov. 16. 12:11
 3/9 anonim ***** válasza:
Szoktál inni ezek szerint, ha ismerős.
2021. nov. 16. 12:17
 4/9 A kérdező kommentje:
Alkalomadtan kizarolag hetvegen szerintem nem foben jaro bun, semmi bajom nem lesz nem alkoholista vagyok
2021. nov. 16. 12:23
 5/9 anonim ***** válasza:

A 110/60 teljesen normális. Azért ennyi, mert gyógyszert szedsz. Ha nem szednéd akkor lenne 150, az viszont már nem normális.

Az pedig hogy nem vagy túlsúlyos, nem volt családi halmozódás és még csak 20 évesvagy, nem jelenti azt, hogy nem lehetsz hypertoniás.

Vastagbélrákod is lehet attól függetlenül, hogy a felmenőidnek nem volt. Ezek a dolgok nem ettől függnek.

2021. nov. 16. 12:26
 6/9 A kérdező kommentje:

Nem is ezzel van a gond, hanem azzal, hogy nekem mikor 24 orasan mertek akkor az aznapi meresek atlaga 125/60 volt, ami tokeletes. Parszor mert nagyobbat a muszer. Csak az a problemam ezzel hogy nem lehetseges hogy ilyen esetben fiatalon ne azonnal gyogyszert irjanak fel eletem vegeig hanem eletmodvaltassal kene megprobalni csokkenteni az idonkent magasat?

Azota nem dohanyzok, tobbet sportolok stb.

2021. nov. 16. 12:31
 7/9 A kérdező kommentje:
Ja es valahol azt olvastam hogy a panik szindroma is okozhat ingadozast, es nekem mar azota volt par panikrohamom.
2021. nov. 16. 12:42
 8/9 anonim ***** válasza:

Ugyanígy jártam,nekem a poszt covidra gyanakodtak az orvosok.

Érdekes,hogy a vírus idején kezdődött,mikor beteg voltam bár nem teszteltek akkor. Egy ideje meg már a pánik is kerülgetett,a háziorvosom nem volt hajlandó gyógyszert írni ő nem gondolta hogy ez magas vérnyomás betegség. Úgy látom igaza lett az átlag vérnyomásom 110/60 ,nagyon ritkán 130-140 de még az sem igényel gyógyszert.

Előtte 160-190 is volt.

2021. nov. 16. 13:43
 9/9 A kérdező kommentje:

Na ugyanez nalam is. Raadasul szerintem ezeket a szarulleteket a panik is felerositi. Erzem hogy nincs bajom es biztos vagyok benne hogy a stressz, esetleg covid okozta ezt es semmi bajom a vernyomasommal. Ha magas lenne akkor a Holteren is az atlag magas lett volna.

Inkabb alacsony hogy a gyogyszert szedem es reggel is az gyogyszer elott. Sose mertem magasat meg, miutan elkezdtem szedni a gyogyszert akkor se pedig elvileg kell a gygyszernek par het mig beallitja, de addig se volt magas

2021. nov. 16. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!