A hallás megváltozhat egyik napról a másikra? Sokkal magasabb oktávon hallom a zenéket, beszédet, a telefon csörgésén vettem észre.
Igen ez ilyen. Egy megfázás fertőzés, rámehet a fülre, mert a fejben minden összekötetésben áll különböző járatokon keresztül. A gyulladás, fertőzés miatt mindenféle váladékok termelődnek, amik akadályozzák a légzést, beszédet, hallást. Ezek folyadékok, váladékok eldugítják a különböző járatokat, akadályozzák a fül finom szerkezetének a müködést. És ettől megy el a hallás. Tipikusan a mélyhangok csökkenek, mert a magasabb hangok jobban másképp terjednek.
Ahogy elmulik ez gyulladásos állapot betegség, a hallás is visszafog állni a normálisra.
Szerintem azért hallod ilyen elvékonyítva, csicsergősen a hangokat, mert a füled nem viszi át a mély tartományt az említett gyulladásos betegség miatt. Az oké hogy egy telefonnak a hangtartománya jellemzően magasabb élesebb hangokból áll, de annak is van mélyebb része és ha ezt levágod rolla akkor vékonynak furának fogod hallani. Szerintem a füled most kb olyan mintha egy hangszínszabályozoval csökkentenéd a mélyhangokat 50-100 Hz-es tartományban, és ami megmarad azt hallod. Azért merem ezt mondani, mert volt ilyen problémám, de csak az egyik fülemen, és nagyon határozott különbség volt alacsony frekvencián a két fülem közt. Tiszta 50-100 Hz-es szinuszos hangokat játszottam le jó minőségű hangfalon, felváltva befogva a fülem, és jelentős hangerő különbség volt a két fülem közt ebben a tartományban. Kb a 200 Hz fölötti szinuszos hangokat hallottam egyforma hangerejünek.
Persze ha mindkét füledet érinti akkor ez nem müködne, de azért kiprobálhatod, hogy felváltva befogod a füled és mélyhangokkal összehasonlítod, mert lehet nem egyformán érinti a két füled a betegség és lesz különbség.
Hallóideg gyulladás, vagy más belső fült érintő elváltozás lehet. Átmeneti is lehet és ha nem megfelelően gyógyíttatod maradandó is lehet vagy súlyosbodhat Saját esetemből okulva nyilatkozom. Fülzúgás és hallásromlás, a beszédértés csökkenése is lehet. A fülzúgás a legdurvább.....
Az okai rengeteg félék lehetnek , ezért az orvosok is sokáig tapogatóznak ilyen eseteken. Elmeszesedés, keringési zavarok, érszűkület, magas vérzsír, ideges zaklatottság, pszihés indikáció...stb Ráadásul egyszerre több ok is lehet a gyulladáson kívül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!