Hűtőfürdő miért nem viszi le a lázat? 39 felett beültem a kádba, telibe hidegvizet engedtem (nem fáztam, nem vacogtam), fél óra múlva kijöttem, és 38.6 (1 óra múlva újra 39 lett).
Mondták, hogy fokozatosan kell hűteni a vizet, de a csaphideg vízben nem fáztam, így egyből azt engedtem. A 39 fokos lázzal abszolút nem fáztam a vízben, nem remegtem, nem lettem libabőrös (fejemet nem tettem a vízbe), mikor fél óra múlva kijöttem, csak 0.4 fokot csökkent a hőmérsékletem, majd visszament újra 39 fokra (itt szerencsére megállt, se le, se föl).
Más is járt hasonlóan?
Mi lenne, ha úgy csinálnád, ahogy kell?🤔 Hirtelen lehűlés után a szervezeted azonnal "fűteni kezdi magát", amint lehetősége lesz rá.
Olyan, mint a koplalás utáni hízás.
Nos ez azért van, mert amit te csináltál, az nem hűtőfürdő.
Gyakorlatilag sokkoltad a szervezeted, egy hirtelen jött hőmérsékletváltozással.
Ha a testet hirtelen hideg éri, elkezd hőt termelni, hogy a maghőmérsékletet megemelje.
A hűtőfürdő úgy működik, hogy kb. testhőmérsékletű vízbe (jelen esetben 39 fok) belefekszel, és megvárod amíg kihül.
"A hűtőfürdő úgy működik, hogy kb. testhőmérsékletű vízbe (jelen esetben 39 fok) belefekszel, és megvárod amíg kihül." - Kipróbáltam, de így sem működik, a testhőmérsékletű víz nem hűl ki! Leengedtem belőle, engedtem hozzá hideget, vártam, de én melegítettem fel a vizet (ekkor kézzel forgattam, újra hidegvíz érte a bőrt, ami újra felmelegedett).
Most sem fáztam, kijövetelkor sem, a testhőm 38.4 (de szerintem emelkedni fog).
Van rá esély, hogy covid esetén nem hat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!