Terhesség alatti covid fertőzés tapasztalat?
Jelenleg 27 hetes várandós vagyok, és enyhe légúti tünetek (orrdugulás, kevés szárazköhögés, részleges íz- szaglásvesztés) mellett covid pozitív antigén tesztem lett. 2 Pfizer oltásom van, az utolsót a 2. trimeszter alatt kaptam.
Van valakinek hasonló tapasztalata? Mennyire kellene ezzel most komolyabban foglalkoznom (azon kívül, hogy másnak ne adjam át)?
Hálistennek jól vagyok!
Mindössze néhányszor kellett orrsprayt használnom az orrdugulásra, lázam, hőemelkedésem nem volt. Az ízlelés/szaglás is visszajött egy hét alatt.
Várandósgondozáson is voltam azóta, az orvos is azt mondta, hogy ha a tünetek nem indokolják, nem kell különösebben foglalkozni vele. Miután alapból erre a válaszra számítottam, ezért tettem fel itt a kérdést mások konkrét tapasztaltai után érdeklődve (reflektálva az első válaszolónak).
Meleg mézes citromos tea,tyúlhúslves és vitaminok
Pihenj sokat
Jólvan, örülök hogy könnyen túl lettél rajta. Körülöttem 3 kismama volt covidos az év előző felében, még oltatlanul, 7-10 nap rosszulléttel, vissza-visszatérő lázzal, de kórház nélkül megúszták. Gondoltam, hogy a nemrég kapott oltással neked könnyebb lefolyású lesz. További jó babavárást! 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!