Igaz az, hogy a koronavírussal fertőzöttek néha elveszítik az ízlelést és a szaglást?
Nem csak néha, hanem elég gyakran elveszítik az ízlelést és a szaglást a covidosok, és ez valakinél gyorsan elmúlik, valakinél még lehet hogy soha nem jön rendbe. Nyilván messze nem ez a covidnak a legrosszabb tünete/szövődménye, de azért elég kellemetlen lehet. Olvastam olyat, hogy egy szakács miután meggyógyult még mindig nem érezte az ízeket és a szagokat, és ezért már nem tudott a szakmájában dolgozni.
Nekem elég érdekes volt. A szaglásom 1 hétre elment teljesen amikor covidos voltam, és utána csak lassan jött teljesen vissza. De nem úgy, hogy az erősebb szagokat éreztem először hanem teljesen összevissza. A mentol meg a domestos szagát pl még hetekig nem éreztem rendesen.
Az ízekkel meg úgy voltam, hogy csak az alapízeket éreztem egy ideig, de azokat nagyon erősen. Sima 50%-os étcsokit például elég sokáig egyáltalán nem tudtam enni, mert olyan keserűnek éreztem.
Meg olyan is volt amikor egyszerűen más ízűnek/szagúnak éreztem valamit, például a mogyorós szaloncukrot kókuszízűnek, vagy a domestost citromillatúnak....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!