Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mióta nem kell az aktív...

Mióta nem kell az aktív koronavírus fertőzötteknek karanténba vonulni?

Figyelt kérdés

November 6 26 szerint Aktív fertőzött (tehát még nem gyógyult) :

133853

Ezzel szemben hatósági házi karanténban csak:

41557

Ezek szerint a többi kb 90 ezer aktív fertőzött ember szabadon terjesztheti a vírust?

2020. nov. 24. 22:07
 1/6 A kérdező kommentje:
Tehát a mai nap. 2020. november 24. statisztikája alapján.
2020. nov. 24. 22:12
 2/6 anonim ***** válasza:
A 41557 szerintem az aki házikaranténban van. Nem azért mert fertőzött hanem mert mondjuk külföldről jött haza és nem akart 2 tesztet fizetni magának. Vagy kontakt személy és ezért kapott hivatalos karantént. Bár az utóbbit szerintem már nem is keresik meg nem is veszim komolyan. Túlterhelt a rendszer.
2020. nov. 24. 22:33
 3/6 anonim ***** válasza:
A többiék is karanténban vannak ne aggódj. Azok nincsenek akiknek enyhe tüneteik vannak és ezért nem kérnek nekik tesztet. Nekem is van több ilyen ismerősöm. Nekik csak ajánlja az orvos, hogy 2 hétig maradjanak otthon. Aztán vagy betartják vagy nem. Az ismerőseim betartották. De nem csodálmoznék ha valaki nem. Nehéz megoldani az ellátást.
2020. nov. 24. 22:36
 4/6 A kérdező kommentje:

Ez így kicsit megnyugtató, elképzelhető, hogy úgy van ahogy írjátok.

Csak úgy feltűnt nekem hogy a tömegközlekedési járműveken egyre több ember szabálytalanul használja a maszkot (le van tolva neki vagy három centire eláll az egész arcáttól)tehát simán beszívja vagy kilihegi a vírust, és azon, hogy ezek az emberek azért hordják így, mert már úgyis fertőződtek és nekik már mindegy. Vagy esetleg még direkt azt akarják, hogy más is elkapja...

2020. nov. 24. 22:52
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem, ezek szimplán hülyék és nem érdekli őket semmi. Nincs összefüggés. Max annyiban, hogy ha enyhe tünetekkel orvosi javaslatra kéne otthon maradniuk, valószínű nem tennék. Nálunk munkahelyen kötelező a maszk. Kb. 80an emberből ketten hordjuk. A tőbbi nem és tüsszögve, köhögve is bejárnak. No comment. Sok embert csak a saját kényelme érdekel. Annyira sem képes, hogy felvegyen egy maszkot.
2020. nov. 24. 22:58
 6/6 anonim ***** válasza:
Hatósági karanténnak azt a kategóriát hívják, akit a határról karanténba vágtak (és nem azért mert fertőzött, hanem mert ez a szabál). Az igazolt fertőzöttek a járványügyi elkülönítés, a szoros kontaktok pedig a járványi megfigyelés. A köznyelv mindhármat karanténnak hívja, mert mindegyik csoportra igaz, hogy egy helyben kell dekkolnia.
2020. nov. 25. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!