Mandula lehet “tünetmentesen” beteg?
Sajnos nekem is ugyanez a problémám. Régebben sokat volt begyulladva, évente 2-3-szor legalább. Amikor lebetegedtem, nem mindig ott kezdődött, de szinte mindig beduzzadt betegségkor, amikor náthás lettem. Szerencsére most már két éve nem voltam beteg egy enyhe pár napos náthát leszámítva.
A mandulakövek viszont állandóan képződnek. Gyakran ki szoktam nyomkodni őket, az egyik oldalról viszonylag könnyen kijönnek, a másikon viszont nehezebb. Nagyon erősen kell az ujjammal nyomnom, sokszor. Hiába mosom meg a kezem és utána öblögetek corsodyllal, néha ezek után afta képződik rajta ami legalább egy hét mire elmúlik, és bár kellemetlen eléggé, össze sem lehet hasonlítani a mandulagyulladással. Ez biztosan attól van, hogy felsértem, de még mindig a kisebbik rossz, ettől függetlenül eléggé unom. Még mindig jobb így megszabadulni ezektől, minthogy megvárjam hogy a sok baktérium megtelepedjen bennük és beteg legyek. Emellett a nyelvemet mindig jó alaposan megmosom fogmosás után, valamint az orrmosást is csinálok minden fürdéskor. Nem tudom mennyi köze van ennek a betegségmentességemhez, de amióta rendszeresen csinálom ezeket, jobb. Legjobb lenne persze a műtét, hát nem tudom, eléggé tartok tőle. Időszakosan visszatér egy ízületi gyulladás szerű érzés, amit szintén nem tudom hogy összefüggésben lehet-e ezzel, vagy más miatt lehet teljesen. Jó lenne kideríteni ezt is mert ha ez is ettől van, akkor muszáj lesz kivetetnem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!