Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Édesanyám anyukája epilepsziás...

Édesanyám anyukája epilepsziás volt. Lehetséges hogy az én kislányom ezt örökölte?

Figyelt kérdés

2021. okt. 20. 17:10
 1/9 anonim ***** válasza:
7%
Mivel sem anyukádnál, sem nálad nem alakult ki, elenyésző az esély,hogy a kislányod örökölte. Sok más kiváltó oka lehet.
2021. okt. 20. 17:14
 2/9 anonim ***** válasza:
3%
Nagyon kevéssé valószínű, ha egyikőtökön sem jött ki. Anyukádnál legfeljebb 10% esélye lett volna, nála meg kb. 0%.
2021. okt. 20. 17:15
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
Nyilván lehetséges, csak totálisan értelmetlen ezzel tönkretenni a saját hangulatodat. Most epilepsziás a gyerek?
2021. okt. 20. 17:15
 4/9 anonim ***** válasza:
95%

Egyes formai orokolhetoek, de az epilepszia lehet szerzett is.

Ocsemnek is van, mar baba kora ota, de nalunk peldaul (tudtommal) nem volt epilepszias a csaladban senki.

2021. okt. 20. 17:16
 5/9 A kérdező kommentje:

Jelenleg még nem tudjuk, hogy az lehet-e. Szokatlan rángásai vannak és amint kapunk időpontot a gyermekorvoshoz, majd valószínűleg ad beutalót neurológia vizsgálatra.

Csak érdekelt, hogy van-e esély arra, hogy örökölte vagy sem.

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.

2021. okt. 20. 18:33
 6/9 anonim ***** válasza:
95%

Az EPILEPSZIÁRA VALÓ HAJLAMot örökölhette,

de lehet, hogy attól teljesen független a probléma, ami most jelentkezett.

Erre csak célzott vizsgálat és szakorvos adhat választ,

a "hogyan tovább"-ra tanácsokat. Azt viszont ne hagyd annyiban, hogy a doki "valószínűleg" adjon beutalót, hanem ADJON beutalót és pont! Ne hagyd lerázni magad! Majd írd meg, mit állapítottak meg!

2021. okt. 20. 19:55
 7/9 anonim ***** válasza:
32%
Én epis vagyok, de a fiam nem. Pedig apja vagyok, vér szerinti. Ráadásul nálam egy normális nyomású hydrocephalus is van, ami neki szintén nincs.
2021. okt. 20. 21:58
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Ma megyünk a gyermekorvoshoz és beszélünk vele (eddig szabadságon volt és a helyettes azt javasolta, addig figyeljük a picit és majd az orvosunk eldönti mi legyen a következő lépés)

2021. okt. 28. 09:29
 9/9 anonim ***** válasza:
68%
Miért pontoztatok le? 7-es voltam.
2021. okt. 28. 16:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!