Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szedek pajzsmirigy alulműködés...

Szedek pajzsmirigy alulműködésre gyógyszert, de továbbra sem jön meg a menstruációm. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Már kb. 1 éve nem volt meg normálisan a menstruációm, kimaradt hónapokig teljesen, majd ha meg is jött, épp hogy egy picit véreztem.

Nyár óta járok kórházba: először nőgyógyásznál, aki elküldött vérvételre, majd onnan visszamentem hozzá és írt fel fogamzásgátlót (nem szedem) és mondta menjek háziorvoshoz kérjek belgyógyászatra beutalót magas TSH szint miatt. Ez meg is történt, voltam pajzsmirigy ultrahangon is, végül az lett megbeszélve, hogy szedjem a felírt gyógyszert. Ennek már egy hónapja, hogy szedem.

Probléma az, hogy továbbra sem jött meg a menstruációm, már nem tudom mit tehetnék. Mindenhol voltam, és nem foglalkoznak az emberrel...

Elkezdjem szedni a fogamzásgátlót? Viszont úgy tudom, semmi értelme, ha pajzsmirigy gond van.

2021. okt. 13. 17:24
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Aha, csak akkor még jövőre is várhatnék, hogy megjöjjön. Így legalább az kiderült, hogy a TSH magas, ergo a pajzsmirigy nem termel elég hormont. A teljes laborvizsgálaton is mérnek TSH-t, ott nincs kikötve mikor kell menni, lényeg, hogy éhgyomorra. Most akkor mit érek azzal, hogy időben elmegyek, és mellette mutatja azt is például, hogy magas az ösztrogénszint? Nőgyógyász nem tud többet mondani, minthogy fogamzásgátló, sőt, még beutalót sem képes adni őmaga más orvoshoz, csak elküld háziorvoshoz, hogy ő majd ad.

Na de egy szó, mint száz, endokrinológushoz kell elmennem, szerezni oda beutalót, ő tud ezekhez hozzászólni, más orvos nem.

2021. okt. 13. 21:33
 12/14 anonim ***** válasza:

Valahogy nem állt össze, hogy az endokrinológia a belgyógyászaton van, bocsi.

Amúgy megértelek Kedves kérdező, ez egy ilyen szerencsétlen helyzet. :/

Tényleg érdemes endokrinológiára menni akkor, illetve én a vérvételeket is magánúton szeretném majd letudni. Az úgy gyorsabb és talán megalázás mentesebb. Amúgy nevetséges, hogy a háziorvos még cukorterheléses-inzulinszint mérésre sem adhat beutalót, de TSH-t nézhet....

2021. okt. 13. 21:50
 13/14 anonim ***** válasza:

De, tud adni a nőgyógyász beutalót. Engem speciel ő küldött át endokrinológiára.

Úgy, hogy normálisan kivártam a hormonvizsgálatot, így volt rá indoklás, nem csak hasraütésszerűen.

2021. okt. 13. 22:59
 14/14 A kérdező kommentje:

Akkor szerencsére nálatok normális a nőgyógyász a kórházban.. :)

Örültem volna én is, ha nem futottam volna felesleges kört a háziorvoshoz, ha ő adott volna egyből belgyógyászatra beutalót :D

2021. okt. 13. 23:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!