Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szedek pajzsmirigy alulműködés...

Szedek pajzsmirigy alulműködésre gyógyszert, de továbbra sem jön meg a menstruációm. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Már kb. 1 éve nem volt meg normálisan a menstruációm, kimaradt hónapokig teljesen, majd ha meg is jött, épp hogy egy picit véreztem.

Nyár óta járok kórházba: először nőgyógyásznál, aki elküldött vérvételre, majd onnan visszamentem hozzá és írt fel fogamzásgátlót (nem szedem) és mondta menjek háziorvoshoz kérjek belgyógyászatra beutalót magas TSH szint miatt. Ez meg is történt, voltam pajzsmirigy ultrahangon is, végül az lett megbeszélve, hogy szedjem a felírt gyógyszert. Ennek már egy hónapja, hogy szedem.

Probléma az, hogy továbbra sem jött meg a menstruációm, már nem tudom mit tehetnék. Mindenhol voltam, és nem foglalkoznak az emberrel...

Elkezdjem szedni a fogamzásgátlót? Viszont úgy tudom, semmi értelme, ha pajzsmirigy gond van.

2021. okt. 13. 17:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
53%
En a helyedben nem szednem a fogamzasgatlot, erdemes lenne kiprobalnod nyalkahartyara hato vitaminokat, mint az e vitamin, illetve baratcserje sokat segit. Es keress valami mas nogyogyaszt. Dietazz, sportolj.
2021. okt. 13. 17:38
 2/14 anonim ***** válasza:
73%
Egy hónap alatt nem fog minden visszaállni normálisra, fél év-egy év az, amiben gondolkodhatsz. Legalább.
2021. okt. 13. 17:39
 3/14 anonim ***** válasza:
63%

Szia!

Nekem is magas a TSH-m. Bár nekem PCOS-em is van, emiatt a prolaktin szintem is nagyon magas, ami szintén közrejátszik abban, hogy alig és összevissza jön meg. IR-em is van mondjuk, szóval van minden bajom, de még nem vagyok gyógyszerekkel "beállítva"... Neked tutira nincs PCOS-ed? Meg nem ártana tudni, hogy teljes hormon panel volt-e stb...nem indokolta meg, gondolom kérdezted?!

Szerintem endokrinológiára kéne menned, nem belgyógyászatra.

Én pl. most arra várok, hogy összegyűjtsem a pénzt magánra, mert ahogy mondod...ahova én is tartozom (Dél-Pesti Kórház)ott is letojják az embert. Ha megoldható mindenképp te is menj el magánrendelésre és addig inkább ne tömd magadba "feleslegesen" a gyógyszert, amíg nincs pontos diagnózis.

2021. okt. 13. 17:42
 4/14 anonim ***** válasza:
Utolsó: az endokrinológia is belgyógyászat.
2021. okt. 13. 17:43
 5/14 anonim ***** válasza:
41%
A fogamzásgátló segít helyreállítani a rendszeres ciklust. Sokan ezért szedik, nem védekezésként. Menj másik orvoshoz, akár magánorvoshoz. Igen, drága, de mi lehet fontosabb az egészségednál? Ja, és ne itt kérj tanácsot, szerinted itt orvosok vannak? Mindenféle képzetlen, laposföldhívő irogat majd, hogy fúj hormon, nehogy beszedd amit felírtak, egyél sárkányfüvet, az majd meggyógyít :)
2021. okt. 13. 17:44
 6/14 anonim ***** válasza:
Utolso: elso voltam, a foganzasgatlo nem rendszeres ciklust csinal. Az egy megvonasos verzes. Egyaltalan nem termeszetes, es amint abba hagyja ismet nem lesz verzese. Nagyon rossz tanacs elnyomni a tuneteket gyogyszerrel!! A teljes betegseget es hatteret kell megtalalni es azt kezelni.
2021. okt. 13. 18:38
 7/14 anonim ***** válasza:
Elso vagyok meg mindig. En is evekig fogamzasgatlot szedtem, egyaltalan nem vagyok ellene ha a vedekezesrol lenne szo, de itt betegsegrol van szo.
2021. okt. 13. 18:39
 8/14 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

Tényleg láthatatlanul írták fel a gyógyszert, még pajzsmirigy ultrahang előtt, simán a magas TSH-ra felírt a belgyógyász egy gyógyszert, méghozzá az L-Thyroxin Henning -et.

Úgy tudom a belgyógyász tud beutalót adni a endokrinológiára, ami azon belül külön egy szakterület, ott még nem voltam, mert nem kaptam beutalót. Szóval nevetséges ami a kórházban megy.

Nőgyógyásznál voltam magánban, de semmi értelme nem volt annak, kifizettem a nagy összeget, aztán ugyanúgy mondta, hogy menjek be kórházba, mert csak ott tud adni beutalót vérvételre, meg adni receptet.

2021. okt. 13. 19:00
 9/14 A kérdező kommentje:

Szóval mivel endokrinológushoz még nem jutottam el, nem voltam teljes hormonvizsgálaton se.

Nőgyógyász küldött el női hormon vizsgálatra, amire ugye akkor szokás elmenni, ha megjön, 2-3. nap. Na de ugye nem jött meg azóta se, így elmentem "nem jó időpontban", de annak nem hiszem hogy volt értelme így.

Aztán a háziorvos küldött el teljes laborvizsgálatra, de ő meg nem kérheti minden hormon vizsgálatát, csak az endokrinológus.

2021. okt. 13. 19:03
 10/14 anonim ***** válasza:

Mondjuk akkor ez a te hibád is...

Ugyanígy pajzsmirigyes vagyok, nődokinál derült ki, ugyanígy cikluszavarral. Megmondta kereken a doki, hogy menzesz alatt kell menni a hormonvizsgálatra, ha három hónapot várok, hogy megjöjjön, akkor annyit, nem kell előre bejelentkezni, csak menjek, utána meg vissza hozzá.

Most ha te szándékosan rossz időpontban mész a vérvételre, és ezért nem stimmelnek az eredményeid, akkor nem a doki a hülye...

2021. okt. 13. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!