Nem vagyok beoltva. Tartok tőle, rengeteget olvastam mar meg hallottam hogy kinek milyen mellékhatása volt, inkább nem lennék tesztalany.
Voltam ellenanyag vizsgálaton, miszerint az IgG értékem (50-tol igenyelhetek kartyat) 80 volt.
Nem vagyok jártas ebben, ezért kérdezem, hogy ez mekkora védettséget jelenthet és mekkora veszélyei lehetnek rám a vírusnak. 22 vagyok, egészséges, nem elhízott
Minimális. Ugye 50-től elégséges, de oltás után akár 40000 feletti értékeket is lehet mérni. (Nekem 4 hónappal oltás után 4000 volt)
2021. okt. 12. 16:20
2/8 anonim válasza:
Lényegében nem vagy védett
2021. okt. 12. 16:37
3/8 A kérdező kommentje:
Ha mar egyszer atestem az immunrendszerem ismeri ergo nem kene veszelyt jelentsen nem?
2021. okt. 12. 16:57
4/8 anonim válasza:
Szerintem ez igen gyenge védettség.
(Ahol én nézettem, ott más a mértékegység, 15-től jó, nekem Sino után 27, megyek is harmadikra.)
Nekem van egy olyan hipotézisem, hogy amikor kevés az antitest, akkor az immunrendszer nem vette komolyan a fertőzést (például kevés részecskeszámmal fertőződött az ember, ezért nem volt durva) vagy az oltást (pl mert alulműködik), ezért vélhetően memóriasejtből sincs olyan nagyon sok.
2021. okt. 12. 17:12
5/8 A kérdező kommentje:
Lehet hogy van benne valami, habár nekem szerintem az életkoromnál fogva is szerintem kissebb az eselye hogy komolyabb bajom legyen
2021. okt. 12. 18:05
6/8 anonim válasza:
A járvány kezdetén hangoztatott "idős, krónikus betegekre veszélyes a fertőzés, fiatalokra kevésbé" típusú kijelentéseket érdemes elfelejteni, azóta már rég nem ez a helyzet. Belehalni valószínűleg nem fog egy fiatal (bár volt rá példa), de maradandó légzőfelület károsodás, szívizom károsodás stb. maradhat vissza. A kanyaróba se feltétlenül haltak bele az emberek, mégse bagatellizáljuk el. A sejtes immunitásod minőségét nem tudják vizsgálni (legalábbis rutinszerűen), így az antitest szint tud információt adni a védettségedről, ami igen gyenge. Az, hogy átestél a fertőzésen nem fog automatikusan védettséget jelenteni.
2021. okt. 13. 05:24
7/8 gyik123 válasza:
Szlávik megmondta az igazságot ezzel kapcsolatban! 4:25-től!
HIÁBA VANNAK EGYESEK BEOLTVA ÉS MAGAS AZ ANTITEST SZINTJÜK MÉGIS KÓRHÁZBA KERÜLTEK! AZ ANTITEST VIZSGÁLAT FELESLEGES!
Továbbá a genetikán is sok múlik, ugyanis a tudósok szerint azok adnak hatékonyabb választ a vírusra, akik az OAS1 gén prenilált változatával rendelkeznek.
Ha nem vagy beoltva és van antitestek, akkor már átestél rajta. Ezek szerint túlelted. Valószínűleg a másodikat is túlélnéd. Igen, biztos, ismersz olyat, aki ismer valakit, aki olvasta a zinterneten, hogy volt valaki, aki az elsőt könnyen átvészelte, de a második sokkkkkkal durvább volt. Ja, biztos van ilyen. Kb.minden tízmiliomodik esetben. Nagyon nyomják a reklámot ennek a deltának, de a valóság az, hogy az eddigieknél is gyengébb. Annyi, hogy fertőzőképesebb. Oltásod még nem volt. Na, azzal nem biztos, hogy ilyen szerencséd lenne, de te tudod.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!