Milyen vírus lehet ez? Nem fura?
Több ismerősöm 2-3 hetes náthás, köhögős vírust szedett össze. A fura benne, hogy egyikük sem érez ízeket és szagokat 2 hete, egyikük valamennyire érez, de torzult a szaglása, 2 napig nem létező szagokat érzett.
A PCR tesztjeik negatívak lettek. 2 ismerősöm ismerősei is ugyanezekről a tünetekről panaszkodnak és ők is negatívat teszteltek.
Mi lehet ez? Nem fura? Persze a covid előtt is voltak náthás betegségek, biztosan voltak/vannak olyan hasonló vírusok, amik 3 hétig "boldogítják" az embert, de ilyen elvileg covid nélküli, tömeges, többhetes szaglás- és ízlelésvesztésről nem hallottam.
Lehet ez mégis covid csak valamiért nem jelzik ki a PCR tesztek vagy mutálódott a sima náthás vírus?
9-es: Nem vagyok értelmi fogyatékos és vannak saját, önálló gondolataim. Ha nem gyanakodnék a covidra, akkor nyilván ezt a kérdést fel sem tettem volna. Kiváncsi voltam mások tapasztalataira és véleményére. A tünetek 100%-osan olyanok, mint a covidnál. Csak 1 dolog nem olyan, mint annál: a tesztek eredményei. Nem 1-2 emberről beszélek, hanem legalább 10-ről. Kevés az esélye, hogy ennyi embernél pont előbukkan a PCR nem 100%-os megbízhatósága.
Láthatod, hogy a válaszadók közül többen is belekerültek ebbe a szituációba.
Arra is gondoltam, hogy lehet van egy új mutáns, aminél nem ül meg annyi vírus a nyálkahártyán és nehezebben mutatják ki (nem vagyok szakmabeli, lehet jó nagy hülyeséget írtam most, csak 1 tipp volt) a tesztek vagy csak "elkorcsult" a szimpla nátha vagy nem tudom... Nagyon érdekes ez az egész.
Én pedig ha nagyon benyeltem az influenzát akkor nem éreztem sem szagokat sem pedig ízeket ha ettem ha nem.Mégsem voltam covidos vagy mégis?
Akkor még nem volt ez a mizéria ekörül
Nem alakult ki ez a fajta "kultusz"körülötte hanem csak meg voltam fázva és ennyi majd 1-2 hét múlva kutya bajom sem volt,na?
nem kell tulgondolni. Regen taknya nyala egybefolyt embereknek, kohigtek, tusszogtek bementek a munkahelyre, suliba, rekedtek voltak. Igazibol ki a tok kerdezte meg toluk vagy .ondtak el, hogy se izeket se szagokat nem ereznek. Nyilvanvaloan olyan nyalkahartyaval, annyi valadekkal nem erezhettek. Natha egyik tipikus tunete ez is. Ami a covidnal mas, hogy ott az elso variansok eseteben takony nelkul, hurutos kohoges nelkul is volt iz es szaglasvesztes. Tehat pl az elso tunet huuu nem erzem az illatokat kovetkezo tunet tudogyuszi.
Nathat okozo virusok rengeteg van! en egy idoben minden evben ketszer osszeszedtem valamit kb csak ha agyon citromoztam a teamat azt ereztem vagy ha eros pistaval ujjnyi vastagon megkentem egy szelet kenyeret.
tehat nekem nem fura
lehet csak mindenki jobban figyel magara a covid feltunese ota es szamon tartja minden tunetet, amit evekkel ezelott fel se vett
6-os: Sajnálom! Mielőbbi jobbulást kívánok!
Igen, biztosan mindenki minden tünetet észre vesz magán jobban, meg tudom, hogy vannak sima náthás vírusok is, volt benne részem párszor, de nekem csak 2 napra ment el mindig akkor az íz- és szagérzékelésem, de nekem mindig akkor amikor ki volt dugulva az orrom. Itt nem is azt furcsálom, hogy másoknak is elmegy, ez vele jár. Na de 2 hete nem éreznek szagokat és ízeket (régen azért ilyet nem tapasztaltak soha csak kevés ideig), egyikük részlegesen már kezdi. Amúgy nem tőlem indult, én még szerintem csak most kerülök sorra. 3, egymástól messzebb lévő településen élnek akik jelezték. Nem találkozott senki senkivel 1 hónapja kb, szóval biztosan nem egymást fertőzték le.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!