Csomók a nyakban, a mellben ,a hónaljban a combtőben! Melyik orvos foglalkozik ezekkel a problémákkal?
Kérdés, milyen csomó? Ha nő vagy, én egy olyan nőgyógyásznál kezdenék, aki emellett onkológus is, vagy legalábbis szokott emlőszűrést is végezni. Ha kell, ő továbbküld ultrahangra és mammográfiára. Utána meg legrosszabb esetben onkológia.
Érdemes háziorvostól emellett labort is kérni.
#4: Ha a háziorvosnál kezd, időt veszt. Tudom, le lettem pontozva (#1), de ez lehet mellrák. Nem biztos, hogy az, lehet nyirokcsomó daganat is, meg lehet ártatlan nyirokcsomó duzzanat is. De daganatos betegként kitartok amellett, hogy a rákkezelésnél nagyon fontos szempont az idő. Emiatt először arra kell vizsgálni!
Ha mellrák, akkor legalább időben elkezdik kezelni. Ha nyirokcsomó rák, a nőgyógyász (mellette onkológus képesítéssel) az arra utaló jeleket is látja, és megfelelő irányba küldi tovább.
Ha meg csak valami ártatlan, az ezalatt nem lesz súlyos.
De ha az ártatlan dolgok felé indul el, akkor ha mégsem ártatlan, akkor értékes időt veszít.
Ja, rögtön mellrák. Ahhoz se a nőgyógyásznak van köze, de ne zavarjon. Háziorvos, majd ő tovább küldi.
Nekem pl simán ciszták voltak. Háziorvos, mammográfia, uh, sebész- ez volt a sorrend. Nőgyógyásznak köze nincs a témához.
#7 Nem, nem rögtön mellrák. De a mellrák az, amire azonnal vizsgálni kell!
És igen, az is út, amit te írsz, ha olyan a háziorvosod. De vannak háziorvosok, akikhez kb be se jutsz. És nem sima nőgyógyászt írtam, hanem olyat, aki mellette onkológus is, vagy legalább szokott emlőszűrést végezni!
De rendben, kezdjen háziorvosnál, max ha ráfogja gyulladásra, és mégsem az, addigra már nem csak nyirokcsomó áttét lesz, hanem akár csontáttét!
Szerinted miért magas Magyarországon a daganatos halálozások száma? Elárulom: mert sokan későn jutnak szakorvoshoz
8!
Bakker, már temetni akarod a szerencsétlent. Vita vége.
Kérdező,
Háziorvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!