Akinek kiderül az hogy Autizmussal él fenőt korban azt gyámság alá hejezik? Vagy utogondozót utalnak ki???? Mert van rengedek autista aki egyedül él és ezt nem tudom v
Figyelt kérdés
2021. szept. 27. 16:27
1/11 anonim válasza:
Egyáltalán nem biztos, hogy gondnokság (és nem gyámság!!) alá helyezik. Sok tényezőnek kell együtt állni, hogy valakiről kimondják azt, hogy részlegesen vagy teljesen cselekvőképtelen. A bíróság mondja ki, de tanúkat is meghallgat és legfőképpen elmeszakértőt.
2/11 anonim válasza:
Az autizmus az nem úgy működik, hogy van egy teszt és az pozitív. Egy spektrum ami elég széles, az országban százezres nagyságrendben rohangálnak magasan funkcionáló autisták minden probléma nélkül. Meg a diagnosztizálás is elég bizonytalan. Akit gyámság alá helyeznek azért teszik mert nem tudja ellátni magát, és ez tök független attól hogy mire van lepapírozva.
3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen hohy írtatok. Nagyon köszönöm nálam erősen felderült a gyanú. És ettöl nagyon tartottam... Én tudok önáló életet élni szinte mindent magam intézek fözni is tudok de még nem vagy nagykoru ezért féltem ettöl hogy ha nálam e héten diagnosztizálják akkor gyámság vagy gondnokság... Ma volt inteligencia szint felmérő ami nekem nem nagyon ment. Remélem ez nem befolyásol semmit ettöl függetlenül képes vagyok az önáló életre. Adóhivtalaltol kezdve a számla befizetésig a banki ügyeimet mindent eltudok intézni a nögyógyászati dolgaimat mindent. Csak nehezzeben foglya fel az agyam ennyi. De önálóan élek. Tudok beszélni fojamatosan ezzel nincsen problémám hejesen tudok válaszolni. Szóval akkor ezektöl nem kell tartanom?
2021. szept. 27. 16:57
4/11 anonim válasza:
Az orvos biztosan nem mondja ki azt, hogy cselekvőképtelen vagy. Írtad, hogy nem vagy még nagykorú, de önállóan élsz. De ugye, nem egyedül? A szüleidre számíthatsz?
5/11 A kérdező kommentje:
Még nem vagyok nagykoru igen persze mindenben itt laknak 2utcavál lejjebb. 4éve vettek egy házat és a nevemre iratták és be akartam költözni bebutoroztuk és beköltöztem de leg többet ott vagyok 😊 de kb féléve döntöttem úgy hogy beköltözök nekem így jó 3fiú tesom van az agyamra mennek és a szüleim minden félórába hívnak vagy óránként mikor nem megyek át. De akkor ha diagnosztizálnák nálam minden maradhatna ugyan így vagy változás történne az életembe? Mert ha baj lessz abbol hohy diagnosztizálják akkor inkább elsem megyek teszt irásokra
2021. szept. 27. 17:35
6/11 anonim válasza:
OK, ha élnek a szüleid - szerencsére -, és valamelyest felügyelet alatt vagy (nem mint autista, hanem mint kiskorú), akkor esélytelen a gyámság. Ezt - jelen pillanatban - a szüleid indíthatnák meg ellened, de hát ők ilyet miért tennének? Az orvosnak pedig nincs joga ehhez.
Menjél el nyugodtan a tesztre, és ne aggódj, nem vesznek gyámság alá.
7/11 A kérdező kommentje:
A Szüleim nem engednék és még 17 sem vagy de már önálosodom. Rendben elmegyek de nagyon tartok ettöl mert hát a mai teszt kérdések sem mentek könnyen inteligencia szin felmérő volt ez számit valamit ? Pl olyan hüjeséget kérdeztek tölem hogy miböl ál a víz. Meg a nő elöször 4 számot mondot pl 4 6 4 2 ezt kellet elismételnem ez idáig ment aztán meg kilenc számot pl 3 4 5 6 2 5 7 8 4 mongyam vissza hát nem ment kb 3ra emlékesztem annyira bele gabajodtam sztán ugyan ezt csak csökenő sorendbe kellet. Sok feladat is volt ez számit valamit vagy nem? Nagyon tartok töle. De elmegyek ha nem lessz gyámság meg ijenek köszi hogy írsz és bátoritasz nekem ezzekel van problémám. Erős fény hangos dübörgő zajok nem tudok bekapcsolódni a beszélgetésbe nem tudok jól komunikálni már mint tudok beszélni inkább a mondatok össze rakásával van bajom szakadozik ez egy kicsit. Pl sokszor nem a témához ilő mondatot mondok. Meg szószerint értek mindent pl apám mikor hagyd abba mert nyakon váglak akkor én oda megyek hozzá egy nyakasért. Erröl nem tehetek ez nekem a nórmális ami a nem autisták nak meg a fura.
2021. szept. 27. 20:47
8/11 A kérdező kommentje:
Igen felügyelet alatt állok minden rendbem óránként hivnak meg anya hozz ebédet mikor inkább ithon akarok maradni de legtöbbször már reggel 9kor kopogtat és hozzájuk visz csak aludni jövök haza. Nagyon jó szüleim vannak semmit nem eröltetnek rám melletem álnak. A gáztüz helyet nem használhatom csak ha anya itvan de nagyon ritkán fözök mivel szinte csak aludni járok haza de anyáéknális szoktam aludni mikor hogy. Csak én nekem van egy napi rutinom ami ha felborul düh kitörést kapok ezértis engedte anya hogy beköltözzek hogy nyugodtabb legyek viberenis hiv mindenki foglalkozik velem meg pénztis kapok 3naponta 10000ft rohy rendeljek az étteremböl rendesek megértöek
2021. szept. 27. 20:54
9/11 anonim válasza:
Értem. Nem lehet könnyű neked :)
De a gyámság miatt ne aggódj. Az orvos most kivizsgál - legalább tisztába leszel az állapotoddal -, és ráírja a papírodra. De a gyámság miatt tényleg ne aggódj, esélytelen
10/11 A kérdező kommentje:
Ma voltam a pszihológusnál tesztetket kellet csinálni inteligencia teszt meg hülyeségeket kérdezet pl miböl van a viz? XD vizböl. És azt mondta hogy ez nagy valoszínúséggel Autizmus Asperger és ez már nem az ő hatás köre. Megijedtem majdnem sírtam és mondta hogy majd fel hív egy néni még a héten aki kifejezetten autistákkal foglalkozik. Gondolo. Ez a néni lesz az aki majd diagnoztizálja nem kell félnem tényleg ?
2021. szept. 27. 21:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!