Gyomorröntgen vagy Gyomortükrözés?
Figyelt kérdés
Egy jó 2 hónapja kezdődött kb, nekiállt égni a gyomrom. Voltam dokinál aztmondta magas a savam. Ugyanakkor nemtudom hogy csak a savam magas, vagy gyomorfekélyem van, vagy refluxom. Csak néha ég, nem mindig, mostmár ritkábban. Ha továbbra is ez van akkor elszeretnék menni a gyomromat kivizsgáltatni. Viszont egyáltalán nem szeretném tükrözéssel, csak röntgennel mert az még elfogadható nálam. Szerintetek lehetséges lenne hogy a röntgennel legyen és ne a tükrözéssel? Illetve szerintetek melyik lehet az, amitől éghet a gyomrom? (Ritkábban szúr a mellkasom is)2021. szept. 23. 21:17
1/3 anonim válasza:
Mind a kettő! Tökéletes diagnózist csak az egymást kiegészítő képalkotó vizsgálatokkal lehet (endoszkópia, rtg, uh).
Mindegyiken végigmentem, nem egyszer. Nem olyan kellemetlenek.
...az igaz viszont, hogy a háromféle képalkotó vizsgálat diagnosztizálta a nyombélfekélyt, amit sajnos műteni is kellett.
Nem kell félni, megéri az a kis kellemetlenség, hogy minden tisztázódjon, a komolyabb bajt megelőzendő.
2/3 A kérdező kommentje:
Hát nekem volt ultrahangom de viszont ott nem volt semmi. Azért szeretnék még tovább menni, mert nemtudom hogy mivan. Tényleg mostanában ritkábban jelentkeznek ezek az égések, nem lehet hogy csak simán savas vagyok ha olyat eszek? Vagy esetleg nem iszok elég vizet?
2021. szept. 23. 21:39
3/3 Ypszilon1980 válasza:
A savnak nem igazán az ultrahang és a röntgen a vizsgálómódszere, de egy esetleges sérv kizátható lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!