Koronavírus utáni ,,fantomszaglás"?
Sziasztok, 17 éves vagyok, és egy igencsak kellemetlen problémával szenvedek.
Tavaly november 17.-én sajnos jött a hívás hogy pozitív lett a covidtesztem. Mindezekelőtt először is teljesen elment a szaglásom,ízlésem. Ez tartott körülbelül 2 hétig. Ezekután észre vettem hogy jönnek vissza az illatok,ízek, viszont egyáltalán nem úgy ahogy kéne. Ez napról napra egyre rosszabb lett, végül már odáig fajult a dolog hogy szinte a létező összes dolog ízétől/szagától hányni tudtam volna, még a sima levegő is büdös volt. Próbáltam tütelmes lenni, viszont már itt van 2021 Szeptembere, lassan 1 éve történt és még mindig semmi sem olyan mint régen. Ha most például valaki elémrakna bármit, fixen nem tudnám megállapítani szagról/ízről hogy mi az csukott szemmel.
Azóta egyébként sokat ,,javult" ez a dolog, tehát azért most már kevesebb olyan dolog van amitől rám jön a róka. A fokhagymát például imádtam, viszont most már nem bírom elviselni a szagát. Borzalmas..
Teljesen el vagyok keseredve. Mit gondoltok, szerintetek van még esély arra hogy valaha is újra a régi legyen az ízlésem?
Esetleg valahogyan tudnám ezt javítani? Érdemes lenne elmenni vele orvoshoz? A válaszokat előre is köszönöm szépen!
Szia, nekem ugyanez volt a problémám, miután elkaptam a Covid-ot. Én fél évet vártam, és utána elkezdtem egy szaglásterápiát, alább belinkelem neked a leírást. Nekem segített, majdnem 100%-osan olyan a szaglásom, mint előtte, pedig pár hónapja még én is csatornaszagúnak éreztem mindent, a húst nem bírtam megenni, mert úgy éreztem, mintha rohadna, stb. Sok sikert, remélem, neked is használ majd! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!